Anlægget af Lynetteholm forsinkes et halvt år

Forligskredsen bag Lynetteholm, hvor 35.000 københavnere er planlagt til at skulle bo i 2070, har besluttet, at omdiskuteret slam skal bygges ind i første del af den kunstige halvø i stedet for at blive dumpet i Køge Bugt.
Foto: By & Havn
Foto: By & Havn
Af Ritzau

Der skal ikke længere dumpes slam fra byggeriet af halvøen Lynetteholm i Køge Bugt. Det har forligskredsen bag projektet aftalt, oplyser Transportministeriet.

Aftalen betyder, at dumpningen, der i fagsprog kaldes klapning, helt skal stoppes. I stedet skal mudderet bygges ind i den første del af halvøen.

Beslutningen er truffet, efter at der i længere tid har været kritik af metoden, og det er da også derfor, at det nu ændres, siger transportminister Trine Bramsen (S).

”I forbindelse med anlæg af Lynetteholm har der været rejst bekymringer over klapning fra flere sider. Den bekymring har jeg fundet det vigtigt at lytte til. Derfor har jeg sammen med forligskredsen besluttet, at klapning udskiftes med en anden metode i det videre projekt,” siger hun i en skriftlig kommentar.

Den nye aftale medfører, at der vil gå knap et år, før den første del af halvøen er klar til at modtage jord og mudder. Det kan ske fra foråret 2023. Derfor forsinkes næste del af projektet med et år, fremgår det af aftaleteksten.

Det er regeringspartiet Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, De Konservative og Liberal Alliance, som står bag aftalen.

Prisen på københavnsk halvø stiger med knap en milliard kroner

Minister vil overbevise kritikere om fornuften ved kunstig ø

By & Havn udsender første udbud på Lynetteholmen-etablering

København får sin halvø: Lynetteholmen vedtaget i Folketinget

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også