EjendomsWatch

Aalborg-investor overtager Limfjordsporterens arnested

Den lokale ejendomsinvestor Ceraco har købt et erhvervskompleks i Aalborg, der tidligere fungerede som bryggeri. Mægler beretter om generel lav kontortomgang i den nordjyske havneby.

Det tidligere bryggeri på Hobrovej i Aalborg danner i dag rammen om et erhvervscenter, men rummer også en cykelbutik på lige over 300 kvm i stueplan. | Foto: Colliers

Core Property afhændede ved årsskiftet det tidligere Urban-bryggeri på Hobrovej i Aalborg, og det står nu klart, at det er den lokale ejendomsinvestor og -udvikler Ceraco, der har overtaget, hvad der i dag er en 7800 kvm stor flerbrugerejendom med overvægt af kontor.

Transaktionen løber op i ca. 80 mio. kr., skriver mægleren Colliers, der har formidlet salget, i en pressemeddelelse.

Blandt lejerne på den historiske grund, hvor den bevaringsværdige bryggeribygning med tiden har fået selskab af to nyere bygninger, er Aalborg Kommune, Region Nordjylland og en række private virksomheder.

”Flere investorer viste også interesse for bryggeriet, fordi tomgangsprocenten for kontorlokaler i Aalborg er lav,” fortæller Patrick Stjernholm Pedersen fra Colliers’ Aalborg-afdeling i meddelelsen.

”Den tendens så vi omkring årsskiftet, men det også aktuelt i dag, hvor det kun er 5,1 pct. af kontorlokalerne, som står tomme.”

Ølbryggeriet på matriklen stoppede tilbage i 1986 knap 90 år efter, at produktionen var blevet sat i system af bryggeriet Urban.

Den mest berømte frembringelse fra bryggeriet, der i dag er del af Royal Unibrew, er øllen limfjordsporter, som sidst i 1980’erne blev overtaget af Thisted Bryghus.

Bag Ceraco står nordjyske Carl Ejler Rasmussen, og ejendomsselskabet er del af den samlede koncern Carl Ejler Rasmussen & Co.

Nordjysk udvikler runder 700 mio. kr. i ejendomme

Staten sælger ”arkitektonisk perle” i Aalborg og forsøgsgartneri syd for Odense

Erfaren Aalborg-udvikler sælger ud: Lokal investor overtager ”trofæejendom”

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier