Inspireret af Carlsberg Byens "skatkammer" – tegnestue skaber kvarterets sidste projekt

Den sidste byggegrund i Carlsberg Byen skal udformes af arkitektvirksomheden Dorte Mandrup og kommer bl.a. til at byde på kvarterets niende tårn. Projektet, der tæller et trecifret antal boliger, breder sig over mere end 20.000 kvm.
Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn får en central placering ved Ny Carlsberg Vej, der skal føres tilbage til sin oprindelige udformning med bl.a. brosten og kobberlamper. | Foto: PR-visualisering / Studio Sang
Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn får en central placering ved Ny Carlsberg Vej, der skal føres tilbage til sin oprindelige udformning med bl.a. brosten og kobberlamper. | Foto: PR-visualisering / Studio Sang

Den sidste brik i puslespillet Carlsberg Byen kan snart lægges på plads. Arkitektvirksomheden Dorte Mandrup er således udvalgt til at stå for udformningen af en kommende karré og københavnerkvarterets niende tårn, der udover kontorer, butikker og restaurant i stueplan skal rumme små 200 ejerboliger.

Det skriver Udviklingsselskabet Carlsberg Byen i en pressemeddelelse.

Mens der bliver plads til 128 lejligheder i den 12.489 kvm store karré Vilhelm Hus, kommer der til at være 68 boliger fordelt på 7702 kvm i det 80 meter høje Beckmanns Tårn.

De kommende bygninger på udviklingsområdets sidste byggefelt er opkaldt efter hhv. arkitekt Vilhelm Dahlerup og murermester S.P. Beckmann.

Generøsitet skal præge projektet

Ifølge Lise Gandrup Jørgensen, partner og projektdirektør hos Dorte Mandrup, er Carlsberg Byen "et skatkammer af referencer, der især peger tilbage på ærlige, robuste materialer og det gode bygningshåndværk."

"Det er en klar ambition at tilføje lige så meget generøsitet i valg af materialer og detaljer i Vilhelm Hus og Beckmanns Tårn. Samtidig tilfører vi karréen en nutidig karakter, som skaber sammenhæng og harmoni mellem det nye og det gamle i området," siger Lise Gandrup Jørgensen i meddelelsen.

Jens Nyhus, direktør i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen, lægger vægt på, at netop Dorte Mandrup "tidligere har vist både stort arkitektonisk overskud og forståelse for den historiske arv, vi varetager på området."

Arpe & Kjeldsholm skrev i begyndelsen af oktober under på en totalentreprisekontrakt på projektet, hvor også Moe, Opland og Kuben Management fungerer som rådgivere.

Fra Udviklingsselskabet Carlsberg Byens side ønsker man ikke at komme ind på projektets økonomiske omfang.

Carlsberg Byen forventes at være færdigudviklet i 2024, og mens halvdelen af kvarteret skal bestå af boliger, er 35 pct. reserveret til erhverv, mens kultursegmentet sidder på de resterende 15 pct.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen er ejet af PFA, Carlsberg, Topdanmark og Pensam.

Dorte Mandrups tegnestue øger toplinjen 50 pct: "Vi har nok været for pessimistiske" 

Carlsberg Byen tildeler gammel kending entreprise på tårn og trecifret antal boliger

Pihl & Søn kaster sig ud i historisk tårnprojekt i Carlsberg Byen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også