EjendomsWatch

Sag om Lynetteholmen bliver Danmarks første klimaretssag

Klimabevægelsens retssag mod Lynetteholm-byggeriet bliver Danmarks første rigtige retssag, hvor den grønne græsrodsbevægelse spås gode chancer for at vinde, lyder det.

Sekretariatsleder i interesseorganisationen Klimabevægelsen Frederik Roland Sandby kritiserer Lynetteholm-projektet for at anvende "salami-metoden", som betyder, at miljøgodkendelserne er givet enkeltvis og ikke for det samlede projekt. | Foto: Klimabevægelsen

Klimabevægelsen har gode chancer i den retssag, den skal føre mod staten.

Sådan lyder det fra Ellen Margrethe Basse, professor i miljøret ved Aarhus Universitet, efter at Klimabevægelsen torsdag i sidste uge fik tilkendt fri proces af Civilstyrelsen og fredag offentliggjorde, at den stævner staten for at overskride grænsen for, hvor høj miljøpåvirkningen må være ved et byggeri.

Det skriver Ingeniøren.

Lignende sager er før blevet ført i Tyskland, Holland, Irland og Norge med varierende held, men sammenslutningen af klima-græsrodsbevægelser er optimistisk om udfaldet af herhjemme.

Klimabevægelsens sekretariatschef Frederik Roland Sandby kalder det endda landets første klimaretssag. Han får medhold af Ellen Margrethe Basse, der bekræfter, at det er første gang, at staten står til regnskab for, om den overholder sine klimaforpligtelser.

Stævnet stat

Klimabevægelsen valgte at stævne staten for anlægsloven fra juni, der skal bane vejen for Lynetteholmen, som CleantechWatch tidligere har beskrevet. Derudover ønsker græsrodsbevægelsen, at retssagen får opsættende virkning, så arbejdet ikke kan igangsættes som planlagt i november.

"Når man laver infrastrukturprojekter er der en lov om, at man skal redegøre for den klima- og miljøpåvirkning, der vil være, og det har man ikke lavet med projekt Lynetteholmen, og det gør, at vi mener, at den er ulovlig, og derfor er det en retssag," sagde Frederik Roland Sandby i den forbindelse til CleantechWatch.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch.)

Minister afviser klagekritik: Offentligheden bliver ikke kørt over ved Lynetteholmen

Regeringen vil afskære adgange til at klage over Lynetteholm 

Enhedslisten vil afvikle del af By & Havn

By & Havn-chefs karriere startede da hun som barn så noget mystisk i Stavanger 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier