EjendomsWatch

Mogens de Linde har reddet ferieby i forfald: "Han havde pengene, viljen og idéen"

I 1980'ernes Ebeltoft ville man bygge et dansk Port Grimaud med Øer Maritime Ferieby, men endte med en forfalden spøgelsesby. Byggematadoren Mogens de Linde opkøbte feriebyen i 2005, og nu ser visionen endelig ud til at lykkes.

Byggematadoren Mogens de Linde købte i 2005 Øer Maritime Ferieby i Ebeltoft for 141 mio. kr. Derudover brugte han ca. 250 mio. kr. i den følgende årrække på at renovere og modernisere den forliste Middelhavsdrøm. | Foto: Morten Langkilde

I starten af 1980'erne var daværende stadsarkitekt i Ebeltoft Kommune, Hans Henrik Hansen, på ferie i den sydfranske havneby Port Grimaud nær Saint Tropez.

Her snor gader med rødteglede huse sig ud i den blå lagune, og pastelfarvede facader skrænter ned mod vandover-fladen, hvor prægtige sejlbåde skinner om kamp med sommersolen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier