EjendomsWatch

Enhedslisten i København ønsker indgreb i By & Havn for at sikre flere billige boliger

Enhedslisten i København vil have kommunen til at bygge billigere lejeboliger og bremse By & Havns grundsalg. Det vil resultere i en milliardgæld, som staten ifølge partiet skal betale en del af, skriver Berlingske.

Nybyggeri i Københavns Nordhavn. | Foto: Jens Dresling

Udviklingsselskabet By & Havn, der er ejet 95 pct. af Københavns Kommune og 5 pct. af den danske stat, skal ikke længere stå for byudviklingen af arealer i Københavns Kommune, mener Enhedslisten i København. Det skriver Berlingske.

I stedet skal kommunen selv stå for at opføre boliger, hvilket skal sikre flere billigere boliger, lyder ambitionen, der også fremgår af partiets politiske program i København for 2021.

"Mange boliger er så dyre, at folk med almindelige indtægter ikke har råd til at købe en ejerlejlighed. Konsekvenserne er, at borgere bliver nødt til at flytte ud af København. Vores politik vil betyde, at den mangfoldighed og diversitet, som Socialdemokratiet og andre gerne så, nu vil kunne lade sig gøre i fremtiden," siger Karina Vestergård Madsen (EL), der er medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune og stiller op til dette års kommunalvalg, til avisen.

Indgrebet vil ifølge Berlingske efterlade en gæld på 12 mia. kr., men hvis det står til Karina Vestergård Madsen, skal fremtidige anlægsprojekter som for eksempel metroen i langt højere grad finansieres af staten.

Forslaget fra Enhedslisten møder modstand hos både Socialdemokratiet og De Konservative i København, der mener, at udviklingsselskabet By & Havn er en gevinst for hovedstaden.

By & Havn udsender første udbud på Lynetteholmen-etablering 

By & Havn melder om et første kvartal over forventning

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier