EjendomsWatch

Ikonisk stormagasin får bypark på toppen

Næste sommer kan Salling Group indvie en 1400 kvm stor bypark på taget af sit aarhusianske stormagasin. Projektet vil bl.a. styrke Aarhus' position som "klimavenlig storby," lyder det fra borgmester.

Der vil bl.a. bliver anlagt 15 meter høje træer i den kommende aarhusianske bypark på taget af Salling Stormagasin. | Foto: PR-visualisering

Mere end 30 meter over gadeniveau vil der frem mod næste sommer skyde en 1400 kvm stor og offentlig tilgængelig bypark op på taget af Salling Stormagasin i Aarhus. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Den kommende bypark, der koster 35 mio. kr. og er finansieret af Salling Fondene, får navnet Salling Roofgarden og bliver anlagt ved siden af den eksisterende tagterrasse, som blev indviet på det ikoniske shoppingcenter for fire år siden.

"Ovenpå et år, hvor vi ikke har kunnet dyrke fællesskabet, er vores mål med Salling Roofgarden at skabe et helt nyt byrum for samvær, men også til eftertanke. Et æstetisk frirum, hvor herboende med en travl kalender eller besøgende med et stramt program kan trække vejret dybt og lade roen sænke sig i hinandens selskab i det fri," lyder det fra Salling-direktør Marianne Bested i meddelelsen.

Salling Roofgarden bliver suppleret af plantevæg, der løber ned langs stormagasinets facade mod Strøget. | Foto: PR
Salling Roofgarden bliver suppleret af plantevæg, der løber ned langs stormagasinets facade mod Strøget. | Foto: PR

Ifølge Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) bliver der tale om "et grønt åndehul i mere end én forstand."

"Placeringen midt i byen giver borgere og besøgende mulighed for et pusterum, samtidig med at vegetationen på toppen af Aarhus spiller positivt ind i kommunens omstilling til at blive en klimavenlig storby," siger Jacob Bundsgaard.

Opførelsen af byparken, der bl.a. får en udkigsplatform hævet yderligere fire meter over tagterrassen på stormagasinets sjette sal, forventes at gå i gang i slutningen af året. Arkitektvirksomheden Henning Larsen står for udformningen af det aarhusianske projekt.

Salling Group når højeste omsætning nogensinde

Salling Group sætter sin første blandede ejendom på markedet 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier