EjendomsWatch

Maskinfabrik i Nykøbing Falster skal omdannes til 140 boliger

Første etape af et boligkvarter på fabriksområde i Nykøbing Falster kan snart gennemføres, hvis det står til byrådet i Guldborgsund Kommune, der netop har sendt forslag til ny lokalplan i høring. "Et fantastisk nyt boligområde," lyder skudsmålet fra borgmester.

Visualisering af Schillerkvarteret. | Foto: PR

Et forslag til en ny lokalplan, der baner vejen for udviklingen af et nyt boligkvarter på den såkaldte Schiller-grund i Nykøbing Falster, skal i offentlig høring. Det er netop blevet besluttet af et enigt byråd i Guldborgsund Kommune, oplyser kommunen.

Konkret er der tale om første etape af Schiller Maskinfabriks og Boligselskabet Fjordparkens udviklingprojekt på fabriksområdet mellem Industrivej og Gartnervej – en etape, der inkluderer opførelsen af 140 boliger.

Ifølge borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten er der tale om "et fantastisk nyt boligområde," og han bakkes op af partifællen Peter Bring-Larsen, der også er formand for kommunens teknik-, miljø- og ejendomsudvalg.

"Det er et fantastisk godt initiativ fra de to, Schiller Maskinfabrik og Boligselskabet Fjordparken. Det kan blive et helt exceptionelt område," siger han.

Schillerkvarteret ligger lige øst for centrum i Nykøbing Falster omgivet af Kulturfabrikken, Tingsted Å og Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, og ifølge byrådsmedlem Simon Hansen (S) er der grund til at glæde sig over, at første etape nu er kommet et skridt nærmere.

"Vi krydser finge for og håber på, at det bliver en katalysator for, at de private investorer kommer og ser, hvor fantastisk det her projekt kan være, så vi også får gennemført de øvrige etaper i området."

Det er planen, at det kommende boligkvarter skal bestå af 300-400 boliger fordelt på rækkehuse såvel som etagebyggeri – heriblandt ca. 100 almene boliger.

Kant Arkitekter har tegnet byggeprojektet.

Partnerskab bag ny bydel i Nykøbing Falster 

Mere fra EjendomsWatch

Fransk kapitalforvalter køber 70 procent af Fokus

Blackfin Capital Partners og Fokus Asset Management indgår strategisk partnerskab. Den franske kapitalforvalter køber samtidig 70 procent af aktierne, såfremt man får Finanstilsynets godkendelse. (Opdateret)

CEJ-ledelse efter endnu et år med vækst: Salling-aftale bringer os op i en ny klasse

CEJ leverer for andet år i træk vækst, hvilket adm. direktør Anne Marie Oksen bl.a. tilskriver effektivisering og automatisering. I et dobbeltinterview med EjendomsWatch fortæller formand Per Hallgren desuden, at en aftale indgået med Salling Group i det forløbne år repræsenterer et skridt "op i en ny klasse" for ejendomsadministratoren.

Udlandsdansker køber sjællandsk gods med værdi af over 100 mio. kr.

Aggersvold Gods, der har været ejet af Radiometer-arvingen Johan Schrøder, er overtaget af De Forenede Ejendomsselskaber med Jørgen Troelsfeldt i spidsen. Over for EjendomsWatch uddyber bestyrelsesformanden de videre planer med ejendommen. Mægler på salget erklærer sig meget tilfreds.

Klumme: Bygge- og ejendomsbranchen er i krig med samfundet

Nybyggeri er blevet naturens værste fjende, og danskerne har under coronaen fundet ud af, at vi ikke kan undvære det grønne, mener politisk rådgiver i denne klumme. Projektudviklerne må tidligt omfavne kritikerne og skabe den nødvendige folkelige opbakning til deres byggeplaner, lyder det.

Marriott-hotel bliver en del af PFA-milliardprojekt i Nordhavn

Core Hospitality bliver operatør på det amerikanske hotellejlighedskoncept Residence Inn by Marriott, der åbner som en del af bygherren PFA's byudviklingsprojekt Nordø i københavnske Nordhavn. Hotellet med små 100 lejligheder bliver det første af sin art i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier