EjendomsWatch

Kommunerne skruer op for byggeiveren det næste år

I 2021 vil kommunerne bruge 2,5 milliarder kroner mere på anlæg og byggeri.

Udmeldingen vækker glæde hos Dansk Industri: "De kommunale investeringer vil rette lidt op på renoveringsefterslæbet i de kommunale bygninger." | Foto: Jonas Olufson

Kommunerne vil i 2021 gå helt til kanten med, hvor mange penge de må bruge på nye anlæg. Det viser en gennemgang af kommunernes budgetter.

I sommer aftalte regeringen og kommunerne at hæve rammen for, hvor meget kommunerne må bruge på nybyggeri, den såkaldte anlægsramme.

Den blev hævet fra 19,1 milliard kroner til 21,6 milliarder kroner. Og det har kommunerne tænkt sig at benytte sig af.

Ifølge Finansministeriet har kommunerne planer om at bygge for 21,5 milliarder kroner i 2021.

Kommunernes tøjler blev løsnet, så de kunne bidrage til at skabe økonomisk aktivitet.

Det vækker derfor glæde hos erhvervslivet.

"Ros til kommunerne," siger Dansk Industris cheføkonom, Morten Granzau, i en udtalelse.

"De kommunale investeringer vil rette lidt op på renoveringsefterslæbet i de kommunale bygninger."

"Og der bliver penge til investeringer i energieffektiviseringer og infrastruktur, som også er til gavn for Danmark på langt sigt."

Samtidig har kommunerne tænkt sig at bruge alle de penge, de kan, på det, der kaldes servicerammen. Det dækker over folkeskoler, ældre og plejefunktioner.

Her var der lavet en ramme på 267,2 milliarder kroner. Og kommunerne har budgetteret med 267,5 millioner kroner. Det er 1,5 milliarder kroner mere, end budgetterne lød på i 2020.

Ifølge formanden for Kommunernes Landsforening, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), bliver der brug for hver en krone:

"Der kommer flere ældre, antallet af kronikere vokser, flere borgere lever med fysiske, psykiske eller sociale problemer, og vi har stadig ikke fået en sundhedsreform."

"Derudover har vi en pandemi, der stadig raser og lægger pres på vores velfærdssystem," siger han i en pressemeddelelse.

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier