FB Gruppen indgår aftale om 160.000 kvm boliger i Storkøbenhavn

Den nye aftale svarer til alle ledige storparceller i Nærheden i Hedehusene. Det forventes, at den nye bydel vil være fuldt udviklet i løbet af 7-8 år.
Ole Møller fra Nærheden P/S (t.v.) og Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen (t.h.) | Foto: PR / Nærheden P/S
Ole Møller fra Nærheden P/S (t.v.) og Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen (t.h.) | Foto: PR / Nærheden P/S

Ejendomsudvikleren FB Gruppen skal udvikle 160.000 etagekvadratmeter boligbebyggelse svarende til 1600 boliger i den nye bydel Nærheden i Hedehusene. Det svarer cirka til alle ledige storparceller i området.

Det er indholdet af en aftale, som FB Gruppen netop har indgået med byudviklingsselskabet Nærheden P/S, der er ejet af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg.

"Den store aftale med FB Gruppen betyder, at der nu er sikkerhed for, at den resterende del af Nærheden bliver udviklet med sans for kvalitet og med stor vægt på fællesskaber. På bydelens vegne er vi derfor utroligt glade for aftalen," udtaler Ole Møller, direktør i Nærheden P/S, i en pressemeddelelse.

Som en del af den nye aftale skal FB Gruppen – foruden egne boligprojekter – også indarbejde kommunale børneinstitutioner og et kvarterhus til beboerne. Aftalen vækker glæde hos ejendomsudvikleren.

"I FB Gruppen har vi fulgt den positive udvikling, som Nærheden er inde i, og vi ser et stort potentiale i en bydel som denne med gode kollektive forbindelser, tætheden til naturen og det store fokus på fællesskab," udtaler adm. direktør i FB Gruppen Hans-Bo Hyldig.

Den nye bydel Nærheden indeholder på nuværende tidspunkt 200 færdige boliger, og yderligere 550 er under opførelse. I alt lyder målsætningen på cirka 3000 boliger med plads til cirka 7000 beboere.

Med den nye aftale forventes det, at Nærheden bliver fuldt udviklet og færdiggjort over de næste 7-8 år.

Udvikler vil gøre bydel mere attraktiv med elbil-aftale 

Boligportefølje i Storkøbenhavn solgt i trecifret millionhandel

FB Gruppen og Sjælsø skal opføre 192 boliger i Hedehusene 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også