EjendomsWatch

Store ejendomsinvestorer bag nyt forslag om bilfri bypark i København: Tilknytter arkitekter

Visionen om en bilfri bypark i hjertet København går nu ind i en ny fase, da en gruppe af store ejendomsinvestorer står bag et udvidet forslag om en grøn park ved Tivoli. Overborgmester er "superbegejstret for forslaget."

Visualisering af projektet, som gruppen håber at indvie i foråret 2023. Foto: PR / Tivoli

Det er et år siden, at Tivoli præsenterede ideen om at lukke fuldstændig ned for biltrafik på Vesterbrogade mellem H.C. Andersens Boulevard og Bernstorffsgade for at lave en grøn bypark.

Nu er visionen gået ind i en ny fase. Arkitektfirmaet Gehl, den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og Sebastian Behmann fra Studio Other Spaces (SOS) er blevet tilknyttet projektet, som samtidig nu dækker over et større område, end det gjorde sidste år.

Axel Torv skal nemlig være en del af den nye bypark ifølge det nye forslag, som gør, at parken – såfremt den laves – bliver på 14.000 kvm.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Det nye forslag kommer fra Tivoli og en nabogruppe, som tæller Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danica Pension, ATP Ejendomme, PFA Pension og Industriens Pension, der har hovedparten af ejendommene i området.

Overborgmester Frank Jensen (S) er meget optimistisk over det nye forslag.

"Jeg er superbegejstret for forslaget. Det er et superflot projekt og et flot eksempel på den kreative, organiske måde, vi arbejder med at give plads til mennesker, til ophold og til naturoplevelser helt inde i hjertet af vores by," udtaler han i en pressemeddelelse.

Hos kunstneren Olafur Eliasson, der særligt er kendt for regnbuen på toppen af det aarhusianske museum Aros, er det visionen at skabe en park med plads til ro.

"Vi ønsker at give en menneskelig dimension tilbage til byen; at skabe en park, hvor oplevelsen af tid og ro, hvor mødet med andre og følelsen af fællesskab i byrummet træder frem," siger Olafur Eliasson.

Hos arkitektfirmaet betegner medgrundlægger og arkitekt Sebastian Behmann det som en "enestående mulighed".

Det er endnu ikke styr på finansiering af byparken, som gruppen håber at indvie i foråret 2023. Der er lagt op til, at fondsstøtte skal finansiere.

Bjarke Ingels' Tivoli-højhus møder politisk modstand – grøn park er i orden

Britisk investor ruller større logistiksatsning ud i Danmark

Lego-familiens pengetank vil tilbagekøbe Legoland

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier