EjendomsWatch

Aalborg-udviklers boligprojekt møder modstand

Støjen på arealet, der i dag er udlagt til erhvervsformål, er den primære bekymring for politikerne, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Visualisering af boligprojektet på Godsbanearealet. Foto: PR / Rambøll

Det aalborgensiske udviklingselskab TN Udviklings boligprojekt med knap 160 boliger på Godsbanearealet i Aalborg er kommet i politisk modvind, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Boligerne, som TN Udvikling vil opføre på et uudnyttet hjørne mellem Dag Hammarskjølds Gade og Østre Allé, fik kun medhold af Venstre og Socialdemokratiet, da forslaget til en ny lokalplan, der skulle give mulighed for byggeri i op til 11 etager, blev behandlet ved By- og Landskabsudvalget.

Dansk Folkeparti, De Konservative og Enhedslisten stemte nej med den begrundelse, at arealet i dag er udlagt til erhvervsformål grundet støjbelastning fra de omkringliggende veje, skriver avisen.

"Det overrasker mig, at man på nuværende tidspunkt siger, at det ikke kan lade sig gøre. Vi har efterspurgt noget, der rummer noget kvalitet arkitektonisk og materialemæsigt, og det gør det her. Det er faktisk et ret pænt projekt, og på den måde, byggeriet vender ryggen ud mod de trafikerede veje, får man håndteret trafikstøjen, hvad angår udearealer. Indvendigt kan man sagtens håndtere støhbelastningen," siger Hans Henrik Henriksen (S), by- og landskabsrådmand i Aalborg Kommune, til Nordjyske Stiftstidende.

TN Udvikling har tidligere stået bag byggerier på Godsbanearealet, der tidligere var ejet af DSB. I 2016 påbegyndte TN Udvikling byggeriet af godt 190 boliger for Lærernes Pension i området.

Af TN Udviklings hjemmeside fremgår det, at projektet, der skal fordeles på lejligheder med to og tre værelser, efter planen får 154 boliger på samlet 9220 kvm.

Aalborg formår rigeligt at mætte tilflytteres efterspørgsel på boliger

Lokal ejendomsfamilie køber op i Aalborgs gågade

Lærernes Pension vil mere end fordoble ejendomsporteføljen på fem år

Lærernes Pension bygger 194 boliger i Aalborg

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier