EjendomsWatch

Byggeboom med over 1000 boliger på vej på Sydfyn

I den sydfynske kommune Svendborg er der 31 konkrete boligbyggeri på vej, hvilket svarer til over 1000 nye boliger. Projektudviklingschef i alment boligselskab kalder det en "ketchupeffekt". 

I hele Svendborg Kommune, der også består af øen Tåsinge, bor der pr. 1. januar 2019 58.621 indbyggere. | Foto: Colourbox / Knud Erik Christensen

I de kommende år vil der stå 1151 nye boliger klar i Svendborg Kommune, skriver Fyens Amts Avis, der har lavet en kortlægning over byggeriet i den sydfynske kommune, hvor især et opsparet behov for almene boliger har givet anledning til byggeboomet.

Optællingen viser, at 377 af det samlede antal nye boliger er almene boliger, og boligselskabet Sydfyn, der tidligere på året gik fra tre boligforeninger til én, står for 279 af de nye boliger, og dem er der behov for, mener Karsten Pedersen, projektudviklingschef i boligselskabet:

"Mange vil gerne Svendborg, og nu kommer mulighederne også for at kunne leje noget nyt. Der er tale om en ketchupeffekt og et boom, som vi oplevede i Horsens for 8-10 år og i Vejle endnu tidligere," siger Karsten Pedersen til avisen.

En af de private investorer, som har involveret sig i nogle af de i alt 31 byggeprojekter, er Claus Larsen, der er medejer af flere byggefirmaer, og som tidligere omtalt af EjendomsWatch projektudbyderen Koncenton, der sammen med Aarhus-baserede Brdr. Thybo Ejendomsudvikling bygger ca. 103 boliger.

Projektudbyder køber grund og planlægger boligbyggeri på Fyn

Sammenlagte boligselskaber får nyt navn – bruger milliard på renovering og nybyggeri

Almene selskaber slår sig sammen: "Vi er ikke så store, som vi tror"

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier