EjendomsWatch

Dansk studieboligkoncept rykker til Sverige

Med et nyt projekt til over 550 mio. kr. rykker virksomheden Basecamp Student over Øresund til Malmö. Direktør glæder sig til at styrke byen som studieby.

De 640 studieboliger skal bygges i det nye boligområde Västra Hamnen i Malmø. | Foto: Basecamp Student

Projektudvikleren Basecamp Student, der udvikler boligkoncepter til studerende i hele Europa, har fået etableret et projekt i sydsvensk Malmö, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Det bliver til 640 studieboliger, der overvejende vil bestå af ét-værelseslejligheder med eget køkken og bad og adgang til ca. 1000 kvm fællesarealer.

"Vi er meget glade for endelig at kunne tage skridt over sundet og etablere os i Sverige. Malmö er en spændende by med en ung og voksende befolkning, hvor universiteters og studerendes rolle fremad vil være stadigt mere betydende. Vi glæder os til at bidrage til at styrke Malmö som studieby," siger Jesper Dam, partner og adm. direktør i Basecamp Student, i meddelelsen.

Projektsummen på boligprojektet, der går i gang i juli 2020, er på over 800 mio. svenske kr., svarende til ca. 550 mio. kr.

De 640 studerende kan regne med at flytte ind i de nye studieboliger i Malmö ved studiestart i 2022, og de får gåafstand til Malmö Universitet.

Endnu mangler man at finde en entreprenør til projektet, men ingeniøren bliver Rambøll, og arkitekten er Lars Gitz Architects, som udvikleren har brugt til flere af sine projekter i Danmark også.

Gode betingelser for de studerende

Med købet af grunden af Skandia Fastigheter i Malmö udbreder Basecamp Student sit koncept til også Sverige.

Et koncept, hvor både møblerne i lejligheden og de sociale, fælles aktiviteter er inkluderet i huslejen.

Man udvikler ikke bare boliger, men et helt miljø omkring boligerne med eksempelvis fitnesscenter, biograf, studierum og andet, som skal skabe gode betingelser for de studerende, der bor i Basecamp Students lejligheder.

"Basecamp Students vision er at udvikle studieboliger, der ikke kun fungerer som en base for den enkelte studerende, men som også bidrager til at skabe et socialt og inspirerende campusmiljø,” siger Jesper Dam i meddelelsen.

Udover at den danske virksomhed nu er etableret i det svenske, har de også studieboliger i Tyskland, Polen og Danmark. I Danmark har de omkring 2000 boliger, der enten er under planlægning eller i drift.

Studieboligudvikler bygger højhus til 600 mio. kr. i Aarhus

Basecamp vil op på 4000 studieboliger i Danmark

Investor køber universitetsbygninger på Amager og omdanner dem til studieboliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier