EjendomsWatch

Studieboligudvikler bygger højhus til 600 mio. kr. i Aarhus

Projektet skal stå klar i sensommeren 2022 og føjer 570 nye studieboliger til det aarhusianske boligmarked.

Tårnet bliver 17 etager højt. | Foto: PR/Lars Gitz Architects.

Udvikleren af studieboliger Basecamp Student opfører et højhus på 17 etager ved universitetsområdet Katrinebjerg i Aarhus med en samlet projektsum på over 600 mio. kr.

Højhuset, der skal opføres på den såkaldte Defco-grund, får plads til 570 et- og toværelses boliger med eget bad og køkken, der kan huse samlet 600 studerende.

"Aarhus har et stort underskud af studieboliger, og mange studerende har boliger, der ikke er opført som reelle studieboliger," udtaler Jesper Dam, partner og direktør i Basecamp, i en pressemeddelelse torsdag.

Byggeriet bliver samlet 20.000 kvm, hvoraf 3000 kvm bliver til fællesarealer med plads til eksempelvis bibliotek, studierum, biograf, fitness, café, fælleskøkkener, gaming- og hobbyrum samt loungeområder.

Katrinebjerg er også kendt som it-byen og huser blandt andet uddannelser som informationsvidenskab, medievidenskab og - når den nye journalisthøjskole står klar - journalistik. Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles nye byggeri ventes at åbne i 2020 og ligger klos op ad Basecamp-byggeriet.

"De mange nye studieboliger er et væsentligt bidrag til Katrinebjergs udvikling. De nye beboere vil være med til at skabe liv i kvarteret, og jeg er overbevist om, at beliggenheden tæt på både midtbyen og flere uddannelsesinstitutioner betyder, at mange gerne vil bo netop her," udtaler teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V), i meddelelsen.

Det 20.000 kvm store byggeri får placering i Katrinebjerg-bydelen. | Foto: PR/Lars Gitz Architects.
Det 20.000 kvm store byggeri får placering i Katrinebjerg-bydelen. | Foto: PR/Lars Gitz Architects.
 

Basecamp har købt Defco-grunden, hvor højhuset skal opføres af aarhusianske Domis Ejendomme. Handlen er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech.

På den anden del af Defco-grunden opfører det almennyttige Boligkontoret Århus knap 260 boliger bestående af ungdomsboliger og familieboliger til ph.d.-studerende og forskere.

Entreprenøren på projektet er endnu ikke fundet, men det bliver tegnestuen Lars Gitz Architects, der skal sætte stregerne til byggeriet. Byggestart forventes i juli 2020, så højhuset står klar til indflytning i august 2022.

Basecamp vil op på 4000 studieboliger i Danmark

Investor køber universitetsbygninger på Amager og omdanner dem til studieboliger

Fiskemel forpurrer planer om ungdomsboliger på 17. etage

Boligkontoret Århus vælger rådgivere til fireårig rammeaftale 

Aarhus opfører boliger til de klogeste studerende 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier