EjendomsWatch

Privat udvikler vil bygge 280 boliger ved Kolding

Byggeriet skal foregå på en grund hvor kommunen i samarbejde med blandt andet AP Pension tidligere havde planer om at opføre et nyt plejecenter med tilhørende seniorby.

Det er inden for den stiplede linje, der efter planen nu skal opføres 280 boliger. | Foto: PR/Kolding Kommune.

Efter planen om at bygge et privat plejecenter og en seniorby ved gården Vilhelmsmindes Jorde i Nr. Bjert gik i vasken i foråret, har en privat ejendomsudvikler set sig varm på området.

Udvikleren Stender A/S vil bygge 280 boliger i det område, hvor det indtil foråret, hvor det viste sig, at der manglede en række centrale aftaler, var planen, at Kolding Kommune, AP Pension og Danske Diakonhjem skulle bygge.

Det skriver Fredericia Dagblad.

"Det er et meget stort projekt, men vi synes, det er spændende, og derfor siger vi ja til, at man kan arbejde videre med det. Men menighedsrådet skal tages med på råd, for kirken har tidligere været meget oppe på mærkerne i forhold til trafikbelastningen gennem Nr. Bjert," siger Poul Erik Jensen (S), der sad for bordenden, da der blev givet grønt lys til planlægningsarbejdet, til Fredericia Dagblad.

Halvdelen af de 280 boliger skal være rækkehuse, mens den anden halvdel skal være etageboliger.

Stender A/S har også stået for udviklingen af Bauhaus-grunden ved Vejlevej, skriver Fredericia Dagblad.

Borgmester regner med AP Pension til nyt plejehjem til trecifret millionbeløb

Ejendomsselskab opfører 130 boliger i Kolding 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier