EjendomsWatch

Infrastrukturfirma og energiselskab vil sammen skabe intelligente byrum

De danske byers gadebelysning og affaldssystemer skal være intelligente og fyldt med smarte energiløsninger, mener nyt partnerskab i den digitale verden.

Fra venstre Martin Løbel, adm. direktør i Cibicom, og Henrik Wej Petersen, direktør i Seas-NVE. | Foto: PR

Et nyt samarbejde mellem energi- og fiberkoncernen Seas-NVE og Cibicom, der leverer digitale infrastrukturløsninger, skal skabe et mere digitalt byrum med Internet of Things (IoT)-løsninger.

Det fortæller de to selskaber i en samlet pressemeddelelse.

Blandt andet betyder det nye samarbejde, at gadebelysningen og affaldshåndteringen i den enkelte by kan styres via en teknologi, som gør det muligt at kommunikere på store afstande - både fra lygtepælen og retur.

"Vi leverer allerede en række løsninger inden for intelligent lysstyring, men nu kan vi levere dem bedre og hurtigere ligesom vi bedre bliver i stand til at udvikle nye løsninger, når vi har infrastrukturen på plads," siger Henrik Wej Petersen, entreprisedirektør i Seas-NVE i meddelelsen.

Med samarbejdet kan energiselskabet Seas-NVE's netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur.

"Aftalen er en vigtig brik i bestræbelserne på at understøtte dagens klimadagsorden og digitaliseringen af samfundet. Vi oplever stor interesse fra offentlige og private organisationer, som ønsker at anvende Cibicoms IoT-infrastruktur til at skabe bedre og smartere løsninger," siger Martin Løbel, adm. direktør hos Cibicom i meddelelsen.

Nyt projekt vil skabe teknologiske landvindinger i ejendomsbranchen

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier