EjendomsWatch

Infrastrukturfirma og energiselskab vil sammen skabe intelligente byrum

De danske byers gadebelysning og affaldssystemer skal være intelligente og fyldt med smarte energiløsninger, mener nyt partnerskab i den digitale verden.

Fra venstre Martin Løbel, adm. direktør i Cibicom, og Henrik Wej Petersen, direktør i Seas-NVE. Foto: PR

Et nyt samarbejde mellem energi- og fiberkoncernen Seas-NVE og Cibicom, der leverer digitale infrastrukturløsninger, skal skabe et mere digitalt byrum med Internet of Things (IoT)-løsninger.

Det fortæller de to selskaber i en samlet pressemeddelelse.

Blandt andet betyder det nye samarbejde, at gadebelysningen og affaldshåndteringen i den enkelte by kan styres via en teknologi, som gør det muligt at kommunikere på store afstande - både fra lygtepælen og retur.

"Vi leverer allerede en række løsninger inden for intelligent lysstyring, men nu kan vi levere dem bedre og hurtigere ligesom vi bedre bliver i stand til at udvikle nye løsninger, når vi har infrastrukturen på plads," siger Henrik Wej Petersen, entreprisedirektør i Seas-NVE i meddelelsen.

Med samarbejdet kan energiselskabet Seas-NVE's netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur.

"Aftalen er en vigtig brik i bestræbelserne på at understøtte dagens klimadagsorden og digitaliseringen af samfundet. Vi oplever stor interesse fra offentlige og private organisationer, som ønsker at anvende Cibicoms IoT-infrastruktur til at skabe bedre og smartere løsninger," siger Martin Løbel, adm. direktør hos Cibicom i meddelelsen.

Nyt projekt vil skabe teknologiske landvindinger i ejendomsbranchen

Intelligente bygninger giver bedre bundlinje

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier