EjendomsWatch

Jysk ejendomsudvikler opfører 8000 kvm bæredygtigt byggeri i Nordhavn

Udviklings- og entreprenørselskabet KPC skal bygge et flerbrugerhus i Nordhavn i København, der også skal komme beboerne i området til gavn. Byggeriet bliver porten til det nye Århusgadekvarter.

Flerbrugerhuset bliver tænkt ind i det liv, der er og bliver i Århusgadekvarteret, så både beboere og besøgende får noget ud af det. | Foto: Aart Architects

Det bliver det jyske udviklings- og entreprenørselskab KPC, der skal bygge et nyt flerbrugerhus på kanten af det nye Århusgadekvarter i Nordhavn i København.

De to byggefelter, som det nye flerbrugerhus skal bygges på, er i alt 8000 kvm, skriver sælger By & Havn i en pressemeddelelse.

Projektet er valgt i en privat udbudsproces, hvor By & Havn især lagde vægt på, at der var høje ambitioner i forhold til bæredygtighed, og at byggeriet passer ind i omgivelserne.

Blandt andet er det ambitionen at indtænke fitnesscenter, café med arbejdspladser, fælleskantine og take away-muligheder i det nye byggeri.

"Ved at udbyde byggefelterne på denne måde sikrer vi os, at de byggerier, der kommer i fremtiden, overholder en række kriterier, heriblandt at det er et ambitiøst arkitektonisk idéoplæg," siger Michael Soetmann, udviklings- og salgsdirektør i By & Havn i meddelelsen.

Og KPC's nye byggeri lever op til de krav og kriterier, som By & Havn har stillet.

Et bæredygtigt kraftcenter

For ejendomsudvikleren KPC handler det nye byggeri om at skabe noget, der rækker ud over sig selv og skaber nye muligheder for både boere og besøgende i Århusgadekvarteret, forklarer Jesper Jørgensen, udviklingsdirektør i KPC, i meddelelsen.

"Vores ambition er at skabe et bæredygtigt kraftcenter med fællesskabet i fokus. Et kraft­center, der emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften. Et projekt, der løfter deleøkonomien ind i udviklingen af fremtidens arbejdspladser," siger han i meddelelsen.

Det nye flerbrugerhus kommer til at ligge op og ned af den nye Nordhavn metrostation, der åbner i 2020, og bliver dermed en slags "port" til det nye Århusgadekvarter. Her har allerede ca. 2500 mennesker slået sig ned, og 700 har deres daglige gang, fremgår det.

Arkitekterne bag byggeriet er Aart Architects, der også står bag noget af boligbyggeriet i Nordhavn.

By & Havn satte sidste vinter i alt fire grunde til salg. De to øvrige er solgt til advokatfirmaet Accura, der er i gang med at bygge sit nye domicil, og AP Pension, der vil bygge et kontorhus på grunden.

Pensiondanmark opfører sit fjerde projekt på Havnebryggen i København

By & Havn sætter de sidste erhvervsgrunde i Nordhavn til salg

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier