EjendomsWatch

Slagelse Kommune vil opføre stadionprojekt til over en halv milliard

Ombygningen af området ved Slagelse Stadion vil kræve op mod 700 mio. kr. Men først skal projektet igennem drøftelser hos politikerne.

Sådan kan det nye område omkring Slagelse Stadion komme til at se ud. | Foto: PR/Flæks Tegnestue.

Visionen med de mange kvadratmeter omkring Slagelse Stadion er at skabe et byrum, der ikke kunne indebærer sport, men også har kultur og boliger.

Projektet bliver samlet under navnet "Slagelse Park", skriver Sjællandske Medier.

Budgettet lyder på knap 700 mio. kr., hvor man håber, at finansieringen kommer fra private investorer, skriver Slagelse Kommune i en præsentation af projektet.

Det samme gælder den relativt store del af projektet, der skal være boliger, siger Arne Juul, adm. direktør i Slagelse Boligselskab til Sjællandske Medier.

"De skal bygges af private, og her er det vort indtryk, at der er mange interesserede investorer," siger han.

I første omgang skal den såkaldte Harboe Arena Slagelse, som er det nuværende stadion i byen, overdækkes for 68 mio. kr. Dertil kommer en administrationsbygning, som byens borgmester ifølge Sjællandske Medier gerne ser som værende et nyt rådhus og en urban park.

Den samlede økonomi blev fremlagt for politikerne i Slagelse kommune for nylig. Af præsentationen, som EjendomsWatch har set, fremgår blandt andet økonomien for det ambitiøse projekt.

Af de 13.800 kvm boliger til samlet 278,6 mio. kr., skal 74,5 mio. kr. gå til ungdomsboliger, og der skal opføres ca. 4000 kvm erhverv til en værdi af 68,7 mio. kr.

Det nye administrationshus står i budgettet til at blive 15.100 kvm til en pris på 209 mio. kr. Dertil kommer et p-hus i seks etager og ombygningen af stadion. Det samlede budget ender på 698,6 mio. kr.

Hvordan projektet endeligt kommer til at se ud, vil vise sig i løbet af de næste måneder, hvor politikerne i Slagelse Byråd skal diskutere det.

Det er den aarhusianske tegnestue Flæks og arkitekterne Hele Landet, der har stået for de foreløbige tegninger til området.

Kommune vil omdanne stadion til boligområde

Stadion med ungdomsboliger på trapperne i Roskilde

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier