EjendomsWatch

Stadion med ungdomsboliger på trapperne i Roskilde

Økonomiudvalget i Roskilde Kommune har netop godkendt planerne om hurtigst muligt at starte et nyt stort stadionbyggeri i byen.

Efter et møde i Økonomiudvalget i Roskilde Kommune onsdag er det vedtaget, at der hurtigst muligt skal bygges et nyt fodboldstadion i Roskilde. Det skriver Roskilde Avis.

Stadionprojektet er udarbejdet af entreprenøren Hans-Bo Hyldig og det lokale arkitektfirma Mangor og Nagel, og byggeriet skal efter planen omfatte et nyt fodboldstadion med plads til 8000 tilskuere, nye omklædningsrum, et sports-college, et overnatnings-hostel, lokaler til erhvervsvirksomheder og en række billige ungdomsboliger.

Borgmester Joy Mogensen (S) har efter mødet understreget, at kommunen kommer til at eje det nye stadion, men at man ikke selv kommer til at betale en krone. Betalingen skal nemlig ske via private investorer, som skal hente deres investering hjem via indtægter fra erhvervslejemålet.

Stadionbyggeriet vil inden længe blive sendt i offentligt udbud, men før det skal byens fodboldklubber have mulighed for at komme med deres mening og ønsker til projektet. Der er endnu ikke sat nogen konkret tidshorisont på projektet - blot at det skal starte "hurtigst muligt". Det nye stadion skal ligge i Rådmandshaven i Roskilde, og byens fodboldhold FC Roskilde, der spiller i landets næstbedste række, skal have sin hjemmebane der.

Parkeringshus klædt i grønt er på vej til Roskilde

Tre arkitektvirksomheder udvikler nyt område i Roskilde 

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier