Stadion med ungdomsboliger på trapperne i Roskilde

Økonomiudvalget i Roskilde Kommune har netop godkendt planerne om hurtigst muligt at starte et nyt stort stadionbyggeri i byen.

Efter et møde i Økonomiudvalget i Roskilde Kommune onsdag er det vedtaget, at der hurtigst muligt skal bygges et nyt fodboldstadion i Roskilde. Det skriver Roskilde Avis.

Stadionprojektet er udarbejdet af entreprenøren Hans-Bo Hyldig og det lokale arkitektfirma Mangor og Nagel, og byggeriet skal efter planen omfatte et nyt fodboldstadion med plads til 8000 tilskuere, nye omklædningsrum, et sports-college, et overnatnings-hostel, lokaler til erhvervsvirksomheder og en række billige ungdomsboliger.

Borgmester Joy Mogensen (S) har efter mødet understreget, at kommunen kommer til at eje det nye stadion, men at man ikke selv kommer til at betale en krone. Betalingen skal nemlig ske via private investorer, som skal hente deres investering hjem via indtægter fra erhvervslejemålet.

Stadionbyggeriet vil inden længe blive sendt i offentligt udbud, men før det skal byens fodboldklubber have mulighed for at komme med deres mening og ønsker til projektet. Der er endnu ikke sat nogen konkret tidshorisont på projektet - blot at det skal starte "hurtigst muligt". Det nye stadion skal ligge i Rådmandshaven i Roskilde, og byens fodboldhold FC Roskilde, der spiller i landets næstbedste række, skal have sin hjemmebane der.

Parkeringshus klædt i grønt er på vej til Roskilde

Tre arkitektvirksomheder udvikler nyt område i Roskilde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også