EjendomsWatch

Næstved vil lokke ressourcestærke familier til med nyt boligområde

110 hektar ved Næstved skal forvandes til et boligområde med over 800 nye boliger som etageboliger, byhuse, rækkehuse og parcelhuse.

Lokalplanområdet for det nye boligområde ved Stenlængegård strækker sig over 110 hektar afgrænset af Stenlængegårdsvej øverst, Ring Øst, Østre Ringvej samt et eksisterende boligområde. | Foto: PR/Næstved Kommune.

Næstved Kommune lægger i en ny lokalplan op til en ny bydel med 820 boliger på en i dag 110 hektar bar mark ved Stenlængegård. Håbet for boligområdet er, at det med sine etageboliger, byhuse, rækkehuse og parcelhuse kan tiltrække børnefamilier med gode jobs og styr på pengepungen.

Det skriver lokalavisen Sjællandske Næstved.

Lokalplansforslaget for Stenslængegård-området, der i 2017 skiftede karakter fra landzone til byzone, bliver præsenteret for politikerne i Plan- og Erhvervsudvalget mandag. Stenlængegårdsvej bliver den primære adgangsvej til området, hvorfra der skal placeres fem gader syd for det kommunalt ejede Stenlængegård og en gade nord ejendommen, der ifølge forslaget ikke må rives ned.

Der bliver desuden gjort plads til et nyt bydelscenter med forretninger, caféer og måske et hotel.

"Det er ikke dumt. I hvert fald bedre end at fortsætte med at bygge ud på bakken ved Fensmark eller for enden af Parkvej i Næstved Syd. Ved Stenlængegård er du tæt på offentlig transport, der er ikke langt til motorvejen eller skolen, skoven og fritidsaktiviteter, og du er heller ikke langt fra bymidten," siger den lokale ejendomsmægler Jacob Duemose, indehaver af Erhvervsmægler Næstved, til Sjællandske Næstved.

Ud af de 820 boliger skal 43 pct. består af parcelhuse, mens de resterende 57 pct. skal bestå af dobbelthuse, etageejendomme, rækkehuse, og byhuse. Byhusene adskiller sig ifølge forslaget fra rækkehusene ved at være i flere etager, skriver Sjællandske Næstved.

NREP køber sig ind i Tetris og gennemfører milliardinvestering i seniorbofællesskaber

Investorgruppe overtager jysk indkøbscenter med værdi på trecifret millionbeløb

Grundejer vil bygge bydel med 220 boliger i Næstved

Motorveje til Kalundborg og Næstved rykker nærmere 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier