EjendomsWatch

Kommune vil holde investorer bag bydelsprojekt i Aarhus i ørerne

Magistraten i Aarhus anbefaler, at kommunen bliver en del af planerne om 110.000 kvm byggeri over Banegraven. En kompleks opgave venter, mener DSB Ejendomme.

Banegraven set fra Frederiks Allé juli 2018. Det er stykket her, der er planer om at bygge henover. Foto: GOOGLE MAPS

Hvis byrådet godkender det, bliver Aarhus Kommune en del af et større samarbejde med Pensiondanmark, DSB Ejendomme og MT Højgaard, der skal realisere planerne om en ny bydel i det centrale Aarhus.

I hvert fald har kommunens magistrat efter mødet mandag anbefalet, at byrådet tiltræder indstillingen, fremgår af det af en pressemeddelelse fra Pensiondanmark.

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, ser frem til at indgå i samarbejdet med de øvrige, stærke spillere, fortæller han i pressemeddelelsen.

"Nu skal vi afsøge mulighederne for, hvilke kvaliteter projektet kan tilføre området omkring Banegraven. Med områdets beliggenhed er der mange aspekter, vi skal være opmærksomme på, ikke mindst udfordringerne med parkering, men det er også meget vigtigt, at vi har fokus på, at vi bygger bæredygtigt i den nye bydel," siger Bünyamin Simsek.

I første omgang skal det nye samarbejde udarbejde et mere konkret projekt for det ny Banegravkvarter, og derudover skal projektet fremlægges for relevante forligskredse i Folketinget. Først herefter kan man begynde at gøre planerne om det 110.000 kvm byggeri mere konkrete.

"Som investor er det spændende at være med til at præge byudviklingen i Aarhus, og vi venter stor interesse for at bosætte sig eller arbejde i Banekvarteret,” siger Kim Bøgvad Larsen, projektudviklingsdirektør i Pensiondanmark i meddelelsen.

doc76xgojw3x201k3e1bb2r.jpg
Sådan ser planerne for det nye overdækkede Banegravskvarter i følge arkitekten C.F. Møller. Foto: CF Møller PR

Oprindeligt kommer idéen fra DSB Ejendomme og MT Højgaard, der i sin tid indledte dialogen om en mulig ny bydel henover banegraven fra Frederiks Bro til Bruuns Bro. Også de to ser frem til at skabe noget visionært.

"Kvarteret vil ikke alene blive bæredygtigt og bilfrit, men for eksempel vil det også få en ny og kundevenlig adgang til sporene og Aarhus Banegård. Det bliver et stærkt hold, der skal være med til at løse denne meget komplekse opgave, og vi glæder os til at gå videre med første etape,” siger underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl i meddelelsen.

Det er dog ikke nok, at kommunen godkender og bliver en del af projektet. Der er fortsat en række tekniske og økonomiske problemstillinger, der skal løse, før det store byggeri er realiserbart.

Der skal i alt overdækkes 26.000 kvm, og der er lagt op til 670 parkeringspladser i byggeriet.

Næste måde i byrådet er 11. september, hvor byrådet skal beslutte, om det vil følge magistratens anbefaling.

Investorer og rådmand ser positivt på nyt milliardprojekt i Aarhus

DSB og MT Højgaard bag nyt milliardprojekt i Aarhus

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier