EjendomsWatch

Drømmene står i kø i Jernbanebyen – grundejerne må skele til økonomien

En vision om en park med plads til biodiversitet fik stort bifald fra de fremmødte til bydelsdebat om den nye bydel Jernbanebyen på Vesterbro i København. Men grundejerne DSB og Freja understregede, at der skal være økonomisk sammenhæng mellem antallet af boliger, byggeprocent og grønne områder. EjendomsWatch var med.

Både politikere og grundejere var mødt op for at debattere Jernbanebyens fremtid. Fra venstre: Overborgmester Frank Jensen (S), kultur- og fritidsborgmester Francisca Rosenkilde (ALT), stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL), direktør i DSB Ejendomme Jes Transbøl og direktør i Freja Ejendomme Carsten Rasmussen. | Foto: Tim Jensen/Bark Rådgivning.

KØBENHAVN – En ny bydel i DSB's værskstedsområde ved Otto Busses Vej på Vesterbro skal rumme store, grønne arealer med plads til idræts- og rekreative formål, siger politikerne. Men der skal bygges boliger nok, til at byudviklingsprojektet kan betale sig, siger grundejerne.

Der var ikke fuldkommen enighed om, hvad fremtiden skal bringe for området mellem Enghavevej, Vasbygade og banelegemet på kanten af Vesterbro, der skal forvandles til en ny bydel under navnet Jernbanebyen, da københavnere, politikere, grundejere og andre interesserede søgte ly for sensommersolen onsdag 28. august i det gamle DSB-lokomotivværksted.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier