EjendomsWatch

Lynetteholmen skal være endnu større

Ny plan lægger op til, at den kunstige ø i København skal være næsten 100 hektar større end oprindeligt.

Skitse af Lynetteholmen efter nyt forslag, der vil gøre den kunstige ø i København næsten 100 hektar større end det første udspil. Stiplet omrids i midten markerer oprindeligt område på 190 hektar. Hvidt omrids markerer nyt forslag på 282 hektar. | Foto: By & Havn

På et nyt omrids af den kommende kæmpeø, Lynetteholmen, som Københavns Kommune, Transportministeriet og udviklingsselskabet By & Havn i dag har præsenteret for regeringen og hovedstadens politikere, er øen vokset til 282 hektar.

Det skriver Politiken fredag.

Da øen for et lille år siden blev præsenteret af Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), var der kun lagt op til 190 hektar.

Det betyder, at den kommer til at strække sig betydeligt længere ud i Øresund end først skitseret. Et vokseværk, der svarer omtrent til hele det 100 hektar store igangværende opfyld i Ydre Nordhavn.

Udvidelsen af kæmpeøen betyder også, at der er mere plads til grønne områder og boliger end oprindeligt skitseret, fremgår det af et notat fra Københavns Kommunes Økonomiforvaltning, skriver Politiken fredag.

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken.)

Cowi og Rambøll bliver rådgivere på ø-projekt til milliarder

Gigantisk projekt i København: Ny ø skal huse 35.000 indbyggere

Regeringen fejer Pensiondanmarks og ATP's milliardtilbud af banen

Lars Løkke: Ny ø i København baner vej for broer og motorveje i det øvrige Danmark 

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier