EjendomsWatch

Cowi og Rambøll bliver rådgivere på ø-projekt til milliarder

By & Havn har valgt de to selskaber til at stå for henholdsvis den tekniske rådgivning og VVM-udredningen i forbindelse med det store ø-projekt ud for København, oplyser udviklingsselskabet.

Cowi og Rambøll er valgt som rådgivere til ø-projektet Lynetteholmen. | Foto: PR-visualisering.

Når den nye ø Lynetteholmen skal opføres i Københavns havn bliver det med rådgivning fra blandt andet Cowi og Rambøll.

Statens udviklingsselskab By & Havn har valgt Cowi til at stå for den tekniske rådgivning, mens Rambøll skal foretage VVM-udredningen, oplyser By & Havn i en pressemeddelelse.

"Lynetteholmen er i dag en ambitiøs vision om en ny, bæredygtig bydel, der samtidig skal medvirke til en nødvendig klimasikring af byen. Derfor er det også afgørende, at vi får indarbejdet bæredygtigheden fra start og involveret alle de mange interessenter, der skal være med til at sikre projektets fremdrift og succes," udtaler Henrik Hostrup Pedersen, projektchef i Cowi, i meddelelsen og fortsætter:

"Samtidig er det vigtigt, at vi indarbejder så stor fleksibilitet i øens udformning, at vi hele tiden sikrer, at projektet blandt andet indgår i et optimalt samspil med øvrige projekter i området, opfylder flest mulige behov og skaber mest mulig værdi."

Cowi skal i forbindelse med den tekniske rådgivning se nærmere på udformning og placering af Lynetteholmen for at sikre, at projektet kan tages i brug fra 2022, fremgår det.

Aftalen har en varighed af fire år og en estimeret værdi på 15 mio. kr. Tegnestuen Arkitema, der er ejet af Cowi, samt landskabsarkitekterne Tredje Natur er underrådgivere.

I forbindelse med VVM-udredningen skal Rambøll se nærmere på potentielle miljøpåvirkninger ved projektet. Det omfatter alt fra støj- og trafikpåvirkninger til påvirkninger på dyr og planter på land og i vand.

"Rambøll er utroligt glade for at tage del i denne spændende udvikling af København, og specielt klimasikringsaspektet i forhold til de kommende vandstigninger ser vi som en væsentlig brik til hele Københavns udvikling over de kommende årtier," udtaler Mikkel Tamstorf, afdelingschef for afdelingen Miljøvurderinger i Rambøll.

Rambøll har tidligere i 2019 etableret en nu global division for miljøkonsekvensvurderinger.

Der er tidligere indgået aftale om bygherrerådgivning med Dansk Hydraulisk Institut omkring recipient- og kysttekniske undersøgelser for Lynetteholmen.

Storprojektet Lynetteholmen blev til efter hurtig slutspurt 

Ny ø i København får mere politisk vind i sejlene 

Politisk flertal bakker op om ny ø i København

Regeringen fejer Pensiondanmarks og ATP's milliardtilbud af banen

Gigantisk projekt i København: Ny ø skal huse 35.000 indbyggere 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier