EjendomsWatch

Projektudvikler prøver én gang til efter nej til Viborg-byggeri

I det nye lokalplanforslag vil projektudvikleren have lov til at bygge endnu flere boliger på Posthusgrunden i Viborg.

Viborg set fra luften. Foto: Starkite Luftfoto/Viborg Kommune.

Den lokale projektudvikler Philipsen Gruppen giver ikke så let op. Gruppen søgte i foråret om dispensation fra lokalplanen for den såkaldte posthusgrund i Viborg, så man kunne bygge flere boliger end oprindeligt søgt om og lave parkering over jorden frem for under, men det blev afvist af kommunens tekniske udvalg.

Nu prøver Philipsen Gruppen igen med en ny ansøgning, der denne gang vokser til 113 boliger frem for de 77, der først blev ansøgt om, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"Det er stadig nok det mest attraktive sted at bygge lejligheder i Viborg lige nu, så vi er i fuld gang med at omprojektere byggeriet, så det holder sig inden for de udstrukne rammer i lokalplanen, hvad vi nu også mener, det andet projekt gjorde," sagde Ole Philipsen, direktør i Philipsen Gruppen, til folkebladet i juni.

Formand for teknisk udvalg Johannes Vesterby (V) siger til avisen, at der, på trods af at modellen afviger fra den gældende lokalplan, er tale om mindre dispensationer, og han erkender, at formuleringen i lokalplanen, om at der maksimalt må bygges 80 boliger, ikke er den bedste.

"Det kan da få almindelige mennesker til at tro, at det dermed ikke kan overskrides, men det er altså bare en beskrivelse af et fremsendt projekt. Det gældende er det, der står i bestemmelserne, og her tales der ikke om et bestemt antal boliger, men om bebyggelsesprocent og kvadratmeter, og dem holder de nye projekter sig inden for," siger han til Viborg Stifts Folkeblad.

150 lejligheder i Viborg bliver forsinket

Grønt lys til 80 nye boliger i Viborg trods protester

AP Pension vil bygge for 200 millioner i ny Viborg-bydel

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier