EjendomsWatch

Arkæologisk udgravning kan koste bygherre millioner

Der er fundet fortidsminder ved et boligbyggeri i Kolding, og det lader til at blive en dyr fornøjelse for bygherre, skriver Vejle Amts Folkeblad.

En udgravning skaber problemer for et boligbyggeri i Kolding. Her er en arkæolog i gang i Rødbyhavn som led i Femern-forbindelsen. | Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Domeas byggeri af 92 lejligheder ved Klostergården i Kolding lader til at blive forsinket endnu engang.

Museum Sønderjylland har fundet fortidsminder på grunden, og området skal derfor sandsynligvis graves ud. Det kan koste det almene boligselskab millioner, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Museets arkæologer har fundet genstande, som er beskyttet af museumslovens paragraf 27. Derfor skal hele området graves ud inden der må bygges ovenpå. Regningen for det tilfalder, også ifølge museumsloven, bygherre, altså Domea.

"Jeg vil tro, at udgravningerne vil tage fire-fem-seks måneder for fire arkæologer, og det kan så gøres på den halve tid, hvis vi sætter det dobbelte antal ind. Et konkret beløb vil jeg ikke gætte på nu, men jeg tør godt sige, at det bliver mere end sekscifret," siger Per Ethelberg, museumsinspektør for Museum Sønderjylland til avisen.

Byggeriet af Klostergården skulle oprindeligt have stået færdigt i 2017.

Den endelige plan for udgravningen kommer i løbet af august, fremgår det.

150 lejligheder i Viborg bliver forsinket

Boligbyggeri på Nordfyn bremses af bådfirma 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier