EjendomsWatch

Kommune køber 36.000 kvm for at realisere gammel drøm om nyt byområde

Enigt byråd i Favrskov køber kontorejendom til flere millioner under den offentlige vurderings pris. Bygningen skal rives ned, så der kan gøres plads til et fremtidigt byudviklingsområde, siger borgmester.

Favrskov kommunes borgmester Nils Borring. | Foto: Joachim Ladefoged/JPA/Ritzau Scanpix

Favrskov Kommune køber en knap 36.000 kvadratmeter stor erhvervsejendom af butiksinventarfirmaet Expedit i hjertet af den østjyske stationsby Ulstrup.

Et enigt byråd står bag erhvervelsen, som skal realisere en gammel drøm om opførelsen af et nyt byområde. Kommunen planlægger at rive samtlige bygninger på grunden ned umiddelbart efter overtagelsen i juli 2021, skriver det lokale medie Midtjyllands Avis.

"Expedit ligger lige midt i Ulstrup, hvilket gør grunden interessant for kommunen. Den indgår som en del af et fremtidigt byudviklingsområde, og vi har allerede for flere år siden fået skitseplaner, der omfatter blandt andet parcelhusgrunde og rækkehuse," siger borgmester i Favrskov, Nils Borring (S), til Midtjyllands Avis.

Prisen på de mange kvadratmeter er bare 5 mio. kr. Det er 12 mio. kr. under den offentlige ejendomsvurdering på 17 mio. kr.

Kommunen køber grunden, fordi politikerne i byrådet gerne vil have kontrol med udviklingen på det centrale område i byen, så Ulstrup ikke bliver et sted med forfaldne ejendomme, der sælges til uhensigtsmæssig anvendelse, lyder det fra Nils Borring.

Kaserne på 41.000 kvm skal i nyt udbud: Nu må der være 210 boliger

Ny bydel skyder op på Holstebros slagtergrund

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier