EjendomsWatch

Ny bydel skyder op på Holstebros slagtergrund

Holstebro Kommune sætter byggegrunde til salg på "Slagteriet" midt i Holstebro. Entreprenører, arkitekter eller boliginvestorer kan frem til 20. september 2017 byde på omkring 23.000 kvm storparceller og karreer.

Foto: PR

Den tidligere slagterigrund i Holstebro centrum er nu klar til at begynde forvandlingen fra gammelt industriområde til en ny bydel med lejligheder, studieboliger, byhuse, butikker og byerhverv. Det skriver Holstebro Kommune i en meddelelse.

"Det er ikke hver dag, at vi kan tilbyde så store, ryddede, klargjorte og attraktive arealer midt i Holstebro centrum. Det bliver spændende at se nogle konkrete bud på de første nye boliger i fremtidens bydel. Vi håber, at mange vil finde det attraktivt at bo centralt - tæt på bynære muligheder og ikke mindst lige ved uddannelsesmiljøet omkring VIA. Så det er en god investering at bygge tæt på det hele i et nyt bymiljø," siger H.C. Østerby (S), borgmester i Holstebro Kommune, i meddelelsen.

Første udbud består af fire grunde til byhuse og mindre byerhverv syd for de bevarede slagteribygninger og fire karreer til boliger, byerhverv og dagligvarebutik nord for.

Tilsammen udgør de salgsklare byggegrunde omkring 23.000 kvm af hele slagterigrunden, og køberne kan bygge op til 31.000 etagemeter. Kommunen har valgt at udbyde til en fast pris, og byggefirmaer, projektudviklere og andre kan byde ind på én eller flere af grundene.

De nye bygninger, gader og byrum bliver del af "Slagteriet", der med tiden skal udvikle sig til en ny bydel på i alt 83.000 kvm. Holstebro Kommune overtog grunden fra Danish Crown sammen med 13.000 kvm bevarede industribygninger.

Grundene ligger centralt i Holstebro med kort afstand til blandt andet trafikterminal, sundhedstilbud, handelsgade, gågade og videregående uddannelser. Slagteriets nabo mod nord er således VIA University Holstebro, hvor der går ca. 2500 studerende.

1-0 til Dades i vestjysk kamp om detailkunder

TK Development polstrer pipelinen med ny bydel i Randers

Boligselskab åbner ballet i ny Viborg-bydel

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier