EjendomsWatch

Pensionskasse omdanner gamle loftrum til 36 nye boliger

36 nye tagboliger skal opføres i en eksisterende ejendom i Vanløse. Boligerne bliver svanemærket som de første tagboliger i Danmark.

Jøp opfører 36 tagboliger i Vanløse. Foto: Visualisering/Arkitektfirma Hune & Elkjær.

Gamle loftrum skal omdannes og give plads til 36 nye taglejligheder. Det er pensionskassen Jøp (Juristernes og Økonomernes Pensionskasse), der står bag ombygningen i bebyggelsen Dalhusene i Vanløse i København.

Det oplyser Jøp i en pressemeddelelse, der dog ikke oplyser om, hvad projektet skal koste.

"Vi vedligeholder og optimerer løbende vores ejendomsportefølje blandt andet ved at opføre tagboliger, der sikrer os flere centralt beliggende boligkvadratmeter og nye lejere," udtaler Mikkel Svenstrup, investeringsdirektør i Jøp, i meddelelsen.

De nye boliger bliver svanemærket og bliver dermed de første tagboliger med mærkningen i Danmark.

Det betyder blandt andet, at energiforbruget er lavt, at byggematerialer og kemiske produkter lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og at også udearealer opføres i overensstemmelse med Svanemærkets krav.

"I vores arbejde med at skabe det bedst mulige afkast til vores medlemmer er vi også forpligtet til at være fremsynede. Vi skal følge med udviklingen og være opsøgende på nye muligheder, og i den forbindelse vurderer vi, at svanemærkede boliger har et stort potentiale," udtaler han.

De 36 nye boliger bliver tegnet af Arkitektfirma Hune & Elkjær og får højloftede rum, nye kviste og tagterrasser.

Jøp, der har over 64.000 medlemmer, indgår i administrationsfællesskab med pensionskassen Dip og er under fusion til navnet P Plus. De to pensionskasser forvalter samlet 120 mia. kr.

Jøps ejendomsportefølje, der primært består af boligejendomme, leverede i 2018 et afkast på 14,6 pct. I 2018 havde Jøp investeringsejendomme for ca. 3,9 mia. kr., fremgår det af det seneste årsregnskab.

Beboere taber sag om tilbudspligt i Carlsberg-handel

Dansk pensionsselskab møder kritik: "I er ikke bedre end Blackstone"

Pensionsselskaber køber Vestas-hovedsæde for over 800 mio. kr.

Privat investorkreds køber nordsjællandsk ejendom af pensionskasse

Pensionsduo vil have ejendomme for yderligere seks milliarder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier