EjendomsWatch

Fejl i byggerier får advarselslamperne til at blinke

Fuld sving på byggepladserne betyder flere fejl, viser en undersøgelse fra Byggeriets Evaluerings Center. Samme tendens sås for 10 år siden, skriver Berlingske.

Der sker flere fejl, når det går stærkt i byggeriet. Det konkluderer ny analyse fra Byggeriets Evaluerings Center. | Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

Der bliver kortere mellem fejlene og længere mellem tilfredse kunder. Det er nogle af konklusionerne i Byggeriets Evaluerings Centers (BEC) seneste analyse, der har analyseret indberetninger fra 824 enterpriser til en samlet værdi på 28,5 mia. kr.

Det skriver Berlingske.

I rapporten lyder det, at selvom tallene i sig selv ikke er kritiske, så bør det få alarmklokkerne til at ringe. BEC følger udviklingen måned for måned, og for et år siden konstaterede centret en ændring i tallene, der viste flere fejl og mindre tilfredshed blandt kunderne. Det er denne tendens, april-rapporten bekræfter.

Ifølge artiklen skal forklaringen af det øgede antal fejl findes i højkonjunkturen. Da byggeriet var på sit højeste for 10 år siden, så man en lignende tendens. Ifølge Dansk Byggeris direktør Michael H. Nielsen går det hurtigt i dag hurtigt på danske bygggepladser.

“I de byggerier, der er lavet benchmark på, er der en tendens, som indikerer, at det nok går lidt hurtigt i byggeriet pt. Det er en god påmindelse til alle professionelle i byggeriet om at tænke over, hvad man siger ja til. Det gælder både bygherrer, rådgivende og udførende," siger han til Berlingske.

Rapporten viser også, at kundetilfredsheden er faldet, at ulykkesfrekvensen er steget, og at de økonomiske tab på grund af mangler har været stigende.

Herlev Hospital forsinket for anden gang 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier