EjendomsWatch

Staten fortsætter millionopkøb for at gøre plads til togbro, der måske aldrig kommer

Vejdirektoratet har brugt 89 mio. kr. på at opkøbe 31 ejendomme for at gøre plads til en togbro over Vejle Fjord. Der har dog længe været tvivl om, hvorvidt broen bliver til noget, skriver Jyllands-Posten.

Vejdirektoratet har brugt 89 mio. kr. på husopkøb, hvor en togbro over Vejle måske, måske ikke skal bygges. | Foto: Casper Dalhoff.

En mulig togbro over Vejle Fjord har fået Vejdirektoratet til at købe ejendomme for 89 mio. kr. siden 2015. 31 ejendomsopkøb er det blevet til for at gøre for at gøre broen mulig, hvis den altså skal bygges.

Det skriver Jyllands-Posten.

I forrige uge trådte DF ud af forliget om Togfonden, der blev lavet i 2014 med den daværende SRSF-regering og Enhedslisten. Opbakningen begyndte allerede at smuldre i 2015, og i 2016 vurderede DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, overfor Jyllands-Posten at broen ikke ville blive bygget grundet manglende midler.

"I de år, der er gået, har vi været nødt til at respektere det forlig, vi var en del af. Vi kunne kun få broen væk i valgperioden, hvis de andre partier ville gå med til det. Det ville de ikke. Skal man gøre sig fri af et forlig, skal det være ved et folketingsvalg. Det er præcis det, vi gør nu," svarer Kristian Thulesen Dahl i avisen mandag, da han bliver spurgt ind til, hvorfor det har taget DF så lang tid at melde klart ud.

Projektet kører dog endnu, og Vejdirektoratets ejendomsopkøb nr. 31 blev foretaget i februar 2019, skriver Jyllands-Posten.

Fordeling af fremtidens trafikmilliarder skaber politisk debat

Kovending fra minister: Vil alligevel undersøge Kattegatbro til tog

Pensionskasser klar med bropenge – forskere tvivler på modellen 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier