EjendomsWatch

C.F. Møller Architects sætter stregen til ny svensk skole

Arkitektfirmaet skal stå for at tegne en ny skole og aktivitetshus i den svenske kommune Haninge.

C.F. Møller Architectsa har senest tegnet Tiundaskolen i Uppsala. | Foto: PR.

Den svenske by Vega i Haninge Kommune skal have en ny skole med aktivitetshus, og det danske arkitektfirma C.F. Møller Architects skal tegne det.

Det oplyser C.F. Møller Architects i en pressemeddelelse.

"Vi er meget glade for at have fået opgaven og ser frem til at arbejde med Haninge Kommune. Vi er ligeledes meget glade for at kunne bygge videre på det gode samarbejde med Byggdialog, som vi opnåede, da vi tegnede Tiundaskolen. Vi vil komme til at bruge vores erfaringer fra vores seneste skoleprojekter i blandt andet Sverige og Danmark," siger Mårten Leringe, arkitekt og adm. direktør for C.F. Møller, i meddelelsen.

Byggeriet består af 12.500 etagemeter, der skal give plads til 900 elever og 150 ansatte.

Den nye bygning skal være både folkeskole, kulturcenter, specialskole, træningsskole, sportshal, bibliotek, mødelokaler, fritidscenter og foreningsliv i samme bygning, fremgår det.

Det er forventningen, at bygningen skal være et centralt mødested for byens borgere.

Opgaven kommer i kølvandet på, at de danske arkitekter tidligere har tegnet Tiundaskolen i Uppsala. Herefter ønskede bygherrerne Byggdialog at fortsætte samarbejdet med C.F. Møller Architects.

C.F. Møller har de seneste år stået for at designe flere uddannelsesinstitutioner. Herunder Tiundaskolen i Uppsala, Molde Kulturskole i Oslo, Ny Islands Brygge Skolen og Europaskolen i København.

Arkitekter forbereder sig på økonomisk nedgangstid

Københavnske arkitekter skal omdanne Højer for 60 millioner

C.F. Møller Architects får ny adm. direktør

Danske arkitekter vinder opgave på operahus i Paris 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier