EjendomsWatch

Danske arkitekter vinder opgave på operahus i Paris

Henning Larsen Architects er blevet valgt til at designe ombygningen af Bastilleoperaen i Paris.

Foto: PR/Henning Larsen Architects

Når Paris' største operahus, Bastilleoperaen, skal udbygges, bliver det danske arkitekter, der skal stå for designet. Henning Larsen Architects har fået opgaven.

Projektet indbefatter workshop-faciliteter, en udvidelse af publikumsområder og en ny scene med plads til 800 personer, skriver Henning Larsen Architects i en pressemeddelelse.

Målet bliver ifølge Henning Larsen Architects at skabe de bedst mulige rammer for et socialt liv omkring operaen og Bastille-pladsen.

"Vi hædrer og aktiverer potentialet i den eksisterende arkitektur, men åbner også bygningen op til omgivelserne. Bastille-pladsen er central i den franske selvbevidsthed. Med vores forslag ville vi gerne skabe socialt liv i og omkring operaen, der forbinder sig til områdets historiske betydning i det moderne Frankrig," siger Søren Øllgaard, der er partner i Henning Larsen Architects og ansvarlig for projektet, i meddelelsen.

Dette skal blandt andet ske ved, at der bygges en indendørs gade, hvor målet er, at der skal være cafeer og restauranter.

De danske arkitekter kommer til at arbejde sammen med de franske arkitekter Reichen & Robert, scenelysdesignerne Ducks, akustikkonsulenterne Peutz og CET Engineering.

Big skal designe Albaniens nye nationalteater

3XN skal gøre Utzon kunsten efter i Sydney

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier