EjendomsWatch

Husker du oktober? Lynetteholmen blev født

ÅRET DER GIK: EjendomsWatch har været en tur i arkiverne og bringer her højdepunkterne fra årets tiende måned i den danske ejendomsbranche, der blandt andet bød på et storstilet projekt i København, udskudte ejendomsvurderinger og en milliardhandel på falderebet.

Visionen om den kunstige ø Lynetteholmen i København så dagens lys i oktober. Det grønne på kortet er Lynetteholmen, mens den røde markering dækker Refshaleøen. | Foto: PR-visualisering.

I oktober lærte ejendomsbranchen – og for den sags skyld hele Danmark – et nyt navn at kende. Lynetteholmen.

På et stort anlagt pressemøde i begyndelsen af måneden præsenterede regeringen og Københavns overborgmester Frank Jensen (S) planerne om at bygge en ny kunstig ø kaldet Lynetteholmen i Øresund nord for Refshaleøen med plads til omkring 35.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser.

"Det er et kæmpeprojekt," understregede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Sampension stiller sig forrest i køen til at udvikle Refshaleøen for milliarder 

Planen er, at de første boliger på Lynetteholmen skal bygges i 2035, og at hele projektet skal stå færdigt i 2070. Til den tid skal bydelen både have egen metrolinje og en ny ringvej med havnetunnel, der går øst om København og videre ned under Amager. Den nye ø skal være med til at sikre, at der er boliger nok i København i fremtiden.

Ejendomsvurderinger udskudt

På den sidste dag i oktober kunne EjendomsWatch fortælle, at det længe ventede nye vurderingssystem for ejendomme igen blev udskudt. Denne gang med et år. Senere samme dag bekræftede skatteminister Karsten Lauritzen oplysningerne.

"Årsagen er at tage ved lære af de fejl, der er begået i fortiden," sagde han.

Heimstaden køber otte ejendomme for 1,1 mia. kr.

De nye ejendomsvurderinger, der skal være mere retvisende og sikre, at danske boligejere betaler den korrekte skat, begynder med udskydelsen først at komme i juli 2020.

Inden tæppefald for oktober måned nåede ejendomsselskabet Heimstaden også lige at få fingrene i otte ejendomme rundt omkring i Danmark i en handel til 1,1 mia. kr. med den nordiske kapitalforvalter NREP.

Rekrutteringer og afskeder

Efter heftig aktivitet med nyansættelser og afskedigelser lige efter sommerferien stilnede det lidt af, da efteråret for alvor afløste sommeren. Men der var stadig nyt at berette om.

Tidligere Bonava-topchef Torben Modvig overtog for eksempel posten som adm. direktør hos Casa, mens Mette Seiding med en fortid som tegnestuechef i Arkitema Architects blev ny adm. direktør hos JJW Arkitekter.

Christina Holberg Fenger er ny ejendomschef i Balder 

Det svenske ejendomsselskab Balder ansatte Christina Holberg Fenger fra Thylander Gruppen i en nyoprettet stilling som ejendomschef i Danmark, og Barfoed Group lokkede ligeledes med en nyoprettet stilling Jan Kristensen til som erhvervschef. Dermed forlod han sin egen virksomhed, som han havde drevet i mere end syv år.

Henrik Steenstrup forlod Nordea Ejendomme efter salget til Deas, og dermed fulgte den hidtidige vicedirektør modsat topchefen ikke med til Deas.

Den mest læste artikel i oktober var: Nybolig Erhverv: Vandudsigt har mindre betydning for lejere end tidligere

Arkitektfirma "rystet" over plan om ny ø

Udvikler og NREP indgår trecifret millionaftale om 36.000 kvm i Aarhus

Cobblestone-direktør om aftale med Pensam: Vi vil gerne have flere pensionskasser ombord 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier