26 etageboliger i Aarhus lander hos byrådet

Lokalplanen for et etagebyggeri på Thorvaldsensgade i Aarhus skal behandles i byrådet onsdag, efter en offentlig høring hvor flere foreninger kritiserede byggeriets højde og placering for vareindlevering.
Lokalplanen for et etagebyggeri på Thorvaldsensgade ligger nu hos byrådet. | Foto: Visualisering: Eriksen Arkitekter.
Lokalplanen for et etagebyggeri på Thorvaldsensgade ligger nu hos byrådet. | Foto: Visualisering: Eriksen Arkitekter.

Netto på Thorvaldsensgade i Aarhus skal rives ned for at give plads til byggeriet af 26 lejligheder i seks etager. Det står i den lokalplan, der er sendt videre til byrådet, som skal tage stilling til den onsdag.

Det skriver JP Aarhus.

Der var flere kritiske røster under den offentlige høring. Blandt andet Anddelsboligforeningen Aarhus var kritiske over for, at der er planlagt plads til eventuel vareindlevering i forbindelse med byggeriet.

"Det er ikke acceptabelt, at vi risikerer udsyn til roderi og larm omkring affaldscontainere, returpap, flaskehåndtering, paller osv., ligesom tung lastvognstrafik med laste/losseopgaver vil medføre helt urimelige støjforhold," skrev foreningen ifølge avisen i et høringssvar.

Også højden på byggeriet har modtaget kritik fra flere foreninger, heriblandt Fællesrådet for Mølleparken-Vesterbro Kvarteret, som mener, at byggeriet bør begrænses til højst tre etager, fremgår det. Rådet er også bekymret for at vareindlevering skal krydse cykelsti og fortov på Thorvaldsensgade.

På baggrund af høringssvarene har Aarhus Kommune foreslået, at der etableres en legeplads i det grønne område mod åen, men afdelingen for Teknik og Miljø oplyser, at høringssvarene ikke vil føre til yderligere ændringer i lokalplanen.

Byggeriet skal udformes som et terrassehus, der trapper op fra en til seks etager og bestå af omkring 26 lejligheder. Der skal et underjordisk parkeringsanlæg med 14 pladser og plads til cykelparkering, fremgår det.

Der vil blive mulighed for at etablere erhverv i stueetagen, og bygningen skal forbindes med en sti langs åen.

Byggeriet er tegnet af Eriksen Arkitekter.

Byggerier strider mod højhuspolitik i Aarhus

Nyt boligområde med 220 boliger på vej i Aarhus

Udvikler og NREP indgår trecifret millionaftale om 36.000 kvm i Aarhus

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også