Gefion forsøger igen at komme på børsen

Kampen om en børsnotering fortsætter for den københavnske udvikler Gefion Group. Denne gang er det et andet ejendomsselskab, der bydes på. (Opdateret.)
Gefions adm. direktør, Thomas Færch. | Foto: PR/Gefion Group
Gefions adm. direktør, Thomas Færch. | Foto: PR/Gefion Group
AF RITZAU FINANS & SACHA SENNOV

(Artikel opdateret kl. 12.15 med yderligere detaljer.)

Den københavnske udvikler Gefion Group har kastet sin kærlighed på børsnoterede Victoria Properties og tilbyder 2 kr. per aktie for selskabet.

Det skriver Victoria Properties i en meddelelse til fondsbørsen.

Det nye bud kommer kort tid efter, at Gefion måtte se sig slået i en budkamp om børsskallen Neurosearch. Den kamp vandt speditionsfirmaet NTG.

Gefion har allerede sikret accept fra en gruppe af Victorias storaktionærer, så ejendomsudvikleren kan købe 41,54 pct. af kapitalen, fremgår det.

"Vi skal til at gå på to ben. I Gefion Group bliver vi ofte præsenteret for attraktive driftsejendomme, der appellerer til en anden type investorer end dem, vi tiltrækker på udviklingsdelen. Vi besidder nogle klare kompetencer i ejendomssektoren, som giver os unikke fordele i købsprocessen. Det giver gode synergier og mulighed for at skabe et solidt koncept for ejendomsdrift. Vi vil gerne arbejde på et finansielt niveau, hvor vi også kan tilbyde investeringsmuligheder med fokus på de langsigtede afkast og kvaliteter, der typisk tiltaler mere klassiske langsigtede investorer," udtaler Thomas W. Færch, adm. direktør og stifter af Gefion Group, i en pressemeddelelse.

Victoria Properties står for driften af en mindre ejendomsportefølje i Jylland. Købet vil dermed styrke Gefions eget driftsbudget.

Gefion Group har tidligere overvejet at sammenlægge alle aktiviteter i ét børsnoteret selskab. Imidlertid har selskabet nu besluttet at fortsætte udviklingsprojekterne i Gefion Group A/S, mens Victoria Properties A/S udelukkende skal bruges til investeringer i driftsejendomme, oplyser Thomas Færch.

Blandt andet derfor er planen, at Victoria Properties nuværende hovedaktionærer, ledelse og bestyrelse fortsætter i selskabet, og ledelsen forventes yderligere styrket i den kommende tid.

"Udviklingsselskabet er i virkelig god gænge og har ikke umiddelbart de samme fordele af en børsplatform, som driftsejendomme har. På denne måde er det planen at skabe en helstøbt, seriøs aktør på ejendomsmarkedet. Driftsindsatsen fokuserer på langsigtede konservative primærinvesteringer uden udviklingsrisiko. Dette har også været strategien i Victoria Properties A/S, som med sin aktionærbase og børsadgang passer rigtig godt til formålet," påpeger Thomas W. Færch.

Børsforsøget der fejlede

Tilbuddet kommer godt tre måneder efter, at ejendomsudvikleren offentliggjorde, at man planlagde en børsintroduktion ved at overtage den i praksis tomme børsselskab Neurosearch.

Thomas Færch har tidligere afvist, at interessen i det nødlidende biotekselskab skyldes et stort skattefradrag på 1,7 mia. kr. for underskud.

Han fortalte, at købet skal først og fremmest skulle sikre Gefion en genvej til børsen.

Deadline er om fire uger

Gefion Group skal offentliggøre et tilbudsdokument inden fire uger efter dags dato.

Victoria Properties' bestyrelse vil herefter drøfte tilbuddet og, i overensstemmelse med overtagelsesbekendtgørelsen, udsende en redegørelse med fordele og ulemper forbundet ved tilbuddet, står der i fondsbørsmeddelelsen.

Gefion Group opgiver plan om børsnotering

Gefion Groups løfter til investorer bygger på uændret renteniveau i 10 år

Ejendomsselskab kan få stort fradrag for købt underskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også