EjendomsWatch

135 nye boliger på vej i Sønderjylland

Haderslev er godt på vej til at få et nyt boligområde i et ældre villakvarter. Lokal- og kommuneplan blev tirsdag sendt i offentlig høring.

Foto: Illustration/Kuben.

Haderslev er på vej til at få et nyt boligområde i et ældre villakvarter, hvor der skal bygges 135 nye boliger, der forventes at stå klar i 2022. Det skriver Jydskevestkysten.

Et enigt Haderslev Byråd besluttede tirsdag at sende et forslag til lokalplan og kommuneplan for det nye boligområde på den såkaldte Engel-grund mellem Bøndergårdene og Simmerstedvej i offentlig høring i otte uger, fremgår det.

"Dette projekt tilfører bydelen noget meget positivt. Her er ingen lejeboliger eller rækkehuse, og med projektet kan vi udvbikle denne lidt ældre bydel til også at få den type boliger," siger byrådsmedlem Svend Brand (EL) til avisen.

Tøjfabrikanten F. Engel skal samle hele sin koncern på Norgesvej i Haderslev og river derfor nogle af sine gamle fabriksbygninger ned, så der fra 2019 til 2022 i stedet kan skyde 135 boliger op på grunden, fremgår det.

Planen for de nye boliger, der skal være rækkehuse og punkthuse på op til 15 meter, blev præsenteret i samarbejde med Kuben og det lokale almene boligselskab, HAB.

Ud af de 135 nye boliger bygger HAB 69 lejligheder og 23 rækkehuse, mens F. Engel bygger 44 rækkehuse som ejer- eller lejeboliger, fremgår det.

Projektudvikler dropper højhusprojekt i Haderslev

Massiv interesse for Nyborg-byggeri - 500 på venteliste til 62 boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier