EjendomsWatch

Udvidelse af Aarhus Havn møder modstand

Et flertal i Aarhus Byråd er klar til at sende planerne om en udvidelse af Aarhus Havn videre til plan- og miljøvurdering, men projektet møder protester fra parter, der mener, at det vil ødelægge udsigten fra kysten ud over Aarhusbugten.

Den planlagte udvidelse af Aarhus Havn skal onsdag behandles i Aarhus Byråd. | Foto: Arkivfoto/Colourbox.

S og SF, som sammen sidder på flertallet i Aarhus Byråd, er klar til at sende planerne om at udvide Aarhus Havn med 140 hektar videre til plan- og miljøvurdering, når sagen onsdag behandles i byrådet. Det skriver JP Aarhus.

"Den historiske udvikling har vist, at der har været stor vækst. Det er også tydeliggjort at Aarhus Havn kan klare sig godt i konkurrencen og har brug for arealer indenfor relativt få år. Derfor er der al mulig grund til at undersøge mulighederne nærmere," siger Jan Ravn Christensen (SF), medlem af teknisk udvalg i Aarhus, til avisen.

Havneudvidelsen møder imidlertid modstand både fra politisk hold og fra foreningen Beskyt Aarhusbugten, som sidste år samlede over 10.000 underskrifter mod den oprindelige helhedsplan for Tangkrogen tæt på havnens område, fremgår det.

Heidi Bank (V), som er medlem af teknisk udvalg, sagde under første behandling af sagen i juni, at havneudvidelsen vil ødelægge udsynet fra kysten ud over bugten. Det samme mener Beskyt Aarhushusbugten, som tilføjer, at der ikke findes dokumentation for et arealbehov på Aarhus Havn, skriver avisen.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus og formand for bestyrelsen i Aarhus Havn, siger til avisen, at byrådet kommer til at skulle afveje, om det er vigtigst at skabe gode rammebetingelser for, at havnen kan udvikle sig, eller om det er vigtigst at bevare udsigtslinjerne.

Familie rumler med hotelplaner for tidligere statsejet ejendom i Aarhus

Lokalplan for 360 boliger i Aarhus er snart på plads

Rambøll henter specialtropperne ind til Lighthouse-projekt

Aarhus-matador vil bygge rekordhøjt ved havnen 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Familie sælger feriepark til kapitalfond

Selskabet First Camp, der har den norsk-baserede kapitalfond Norvestor i ryggen, overtager fra nytår ferieparken Jesperhus på Mors, der tidligere er blevet nedskrevet i værdi.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier