EjendomsWatch

Lokalplan for 360 boliger i Aarhus er snart på plads

Onsdag skal byrådet i Aarhus tage stilling til en lokalplan med 360 kollegieboliger på Godsbanen.

Lokalplanen for 360 boliger i Aarhus behandles onsdag. Foto: Visualisering: Arkitekterne Kjaer & Richter.

Lokalplanen for 360 kollegieboliger i op til 13 etager på Godsbanen i Aarhus skal behandles i byrådet onsdag. Lokalplanen indgår som en del af den samlede udviklingsplan for området, som også inkluderer en ny arkitektskole. Det skriver JP Aarhus.

Byggeriet opføres af Dansk Boligbyg i samarbejde med Arkitektfirmaet Kjaer & Richter, Ingeniørfirmaet Søren Jensen og Opland Landskabsarkitekter, og det forventes, at de første beboere kan flytte ind i 2021, fremgår det.

"Visionen var fra starten at etablere nogle veldisponerede kvalitetsboliger med gode dagslysforhold, unikke udsigtsmuligheder og differentierede grønne opholdsarealer. Bindeleddet mellem alle boligerne bliver det rummelige "studiestræde", som binder ungdomsboligerne og kollegiet sammen med fællesfaciliteter og hovedindgang," har Ole Madsen, arkitekt og partner i Kjaer & Richter, ifølge avisen tidligere udtalt om projektet.

Det 13 etager høje kollegie vil være på i alt godt 15.500 kvm og ud over de 360 kollegieboliger vil der blive etableret fællesarealer og bil- og cykelparkering, fremgår det.

Rådgivere på plads i Aarhus-projekt til 250 mio. kr.

Aarhus-projekt til 250 mio. sendes i udbud

349 studieboliger på vej i centrum af Aarhus

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier