Niras lugter guld i Sverige - vil fordoble omsætning og arbejdsstyrke

Ingeniørvirksomheden Niras vil have del i de mange milliarder, der skal investeres i opgradering af infrastruktur i Sverige, uanset udfaldet af søndagens valg. Ambitionen er at fordoble omsætning og medarbejderbase på tre år.
Foto: PR
Foto: PR

Den danske ingeniørvirksomhed Niras har store ambitioner for sin udvikling på det svenske marked og vil have større del i de milliarder, der skal investeres i bygninger og infrastruktur i landet i de kommende år. Et behov, som ifølge selskabet vil være der, uanset hvad udfaldet af søndagens Rikdagsvalg bliver.

Det skriver Børsen.

"Uanset, hvem der vinder, og uanset, hvem der danner regering, så er der i Sverige et enormt behov for opgradering af skoler, undervisningsinstitutioner og infrastruktur. Internationalt tales der om, at Sverige lige nu er et af Europas stærkeste markeder med behov for at investere 1000 milliarder kroner i samfundsøkonomien," siger Christian Sandberg, adm. direktør for Niras i Sverige.

Og selvom der er udbredt enighed blandt eksperter om, at Sverige står over for en økonomisk nedtur, så har Niras en målsætning om at fordoble både omsætning og antallet af medarbejdere i landet i løbet af de kommende tre år, siger direktøren.

Niras er allerede blevet valgt som chefrådgiver for konstruktionen af en ny kæmpecampus til Stockholms universitet og en tilsvarende rolle i et projekt for Kungliga Tekniska Högskolan. Selskabet havde i 2017 220 ansatte i Sverige og leverede omsætningsvækst på 40 pct. efter man havde overtaget to mindre virksomheder.

Rådgiverfusion varsler næste opkøb 

Ny direktør skal få 2200 Niras-ansatte til at kommunikere bedre 

Niras opruster i bestyrelsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også