Unik byggemulighed på dyre kvadratmeter i København skaber politisk debat

På grund af pladsmangel flytter Prins Henriks Skole på Frederiksberg til nye lokaler, men det er stadig et åbent spørgsmål, hvad der skal ske med det område, den efterlader. Investorerne står ellers på spring for at bygge blandt andet hotel, men naboerne vil ikke være med.
Værnedamsvej 13 på Frederiksberg C. Prins Henriks Skole ligger på højre hånd. | Foto: Google
Værnedamsvej 13 på Frederiksberg C. Prins Henriks Skole ligger på højre hånd. | Foto: Google

Planerne for den attraktive grund, der bliver ledig på Værnedamsvej på Frederiksberg, når Prins Henriks Skole flytter, skaber politisk debat.

Når skolen, der også kaldes Den Franske Skole, flytter til sine nye lokaler på Rolighedsvej på Frederiksberg, står investorerne allerede på spring med ønsker om at bygge hotel, ejerlejligheder og butiksarealer på den 5160 kvm store grund, hvor der lige nu står tre røde murstensbygninger på 7900 kvm.

Naboerne er dog imod, og det har startet en politisk kamp på Frederiksberg Rådhus, skriver TV 2 Lorry.

"Vi frygter, at området bliver forandret på en rigtig dårlig måde. Vi frygter, at vi får højhuse, larm fra restauranter og caféer og en masse trængsel fra biler, der skal frem og tilbage i gården," siger Torsten Rojas-Danielsen, der bor med sin familie ved siden af skolen, til mediet.

På Frederiksberg Rådhus får naboerne opbakning fra Enhedslisten, der ikke mener, at der skal bygges højere og yderligere i det område. Der er allerede en stor fortætning på Frederiksberg, lyder forklaringen fra Enhedslistens Thyge Enevoldsen.

Mens Enhedslisten ifølge TV 2 Lorry vil forsøge at standse byggeplanerne på skolegrunden ved at stille sig i vejen for, at lokalplanen bliver ændret, vil De Konservative gerne bygge.

Det skal dog ned i en noget mindre skala og være med respekt for omgivelserne, lyder det fra De Konservatives Nikolaj Bøgh, der kalder naboernes protester for "berettigede". 

Skolens bygninger er ejet af Ejendomsselskabet Den Franske Skole, som ligeledes ejer Prins Henriks Skole og kommer til at stå for salget. Fra ejendomsselskabets side er man sikker på, at man finder en fornuftig løsning, som alle parter kan være tilfredse med, siger direktør Per Anker Hansen.

Ifølge regnskabsportalen BIQ ejer Ejendomsselskabet Den Franske Skole ejendomme på to adresser - Værnedamsvej 13A og 13B på Frederiksberg C. Den offentlige vurdering af de matrikler lyder på 101 mio. kr., mens de i selskabets seneste regnskab er bogført til 41,6 mio. kr.

Skoleflytning åbner for unik byggemulighed på dyre kvadratmeter

Frederiksberg får nyt bykvarter til 332 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også