Regeringen udpeger helt nye butiksområder omkring hovedstaden

En nyt landsplandirektiv udpeger områder, hvor detailhandelen kan få plads til at vokse.
Lyngby er blandt de byer, hvor regeringen foreslår at etablere nye områder til større butikker, der ikke sælger dagligvarer. | Foto: PR
Lyngby er blandt de byer, hvor regeringen foreslår at etablere nye områder til større butikker, der ikke sælger dagligvarer. | Foto: PR

Møbelbutikker, elektronikvarehuse og køkkenfirmaer er nogle af de typer detailhandel, som får mulighed for at rykke ind i nye områder i Hillerød, Lyngby, Ballerup og Ishøj.

Områderne skal være såkaldte aflastningsområder, som skal aflaste bymidterne og er udpeget i et nyt landsplandirektiv, som erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) netop har sendt i høring.

"Det er min forventning, at disse nye muligheder vil gavne detailhandlen i hovedstadsområdet," siger han i en pressemeddelelse.

Konkret udpeges fire nye aflastningsområder i Hillerød, Lyngby, Ballerup og Ishøj. Det eksisterende aflastningsområde i Helsingør foreslås udvidet, og de eksisterende aflastningsområder i Høje-Taastrup og Gentofte fastholdes uændret, så der samlet vil være syv aflastningsområder i hovedstadsområdets 34 kommuner, fremgår det.

Aflastningsområderne skal forbeholdes store udvalgsvarebutikker, og der kan således ikke etableres dagligvarebutikker i områderne.

"Derudover foreslås udpegning af en ny bymidte i Kokkedal, der giver mulighed for at planlægge for bymidtefunktioner, herunder udvalgsvare- og dagligvarebutikker," hedder det.

Netop udsigten til dagligvarebutikker i Kokkedal har fået detailhandlen i nabokommunen Hørsholm til at frygte for konkurrencen.

"Forslaget er udarbejdet på baggrund af ansøgninger fra hovedstadskommunerne. Der er lagt vægt på at opnå en hensigtsmæssig balance mellem hensynet til at skabe en effektiv butiksstruktur med større regionale udbudspunkter og hensynet til at bevare den eksisterende butiksforsyning i bymidterne. Det er derfor ikke alle hovedstadskommunerne, som har fået opfyldt deres ønske om et aflastningsområde," lyder det.

Nyt storcenter og hotel på tegnebrættet ved Hørsholm

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også