Gefion Group på vej med yderligere ejendomsprojekter til private

Den københavnske udvikler tager hul på et nyt studieboligprojekt. Salgssummen lyder på 200 mio. kr., og ligesom andre projekter skal det sælges i småbidder til privatpersoner, siger den adm. direktør i Gefion Group til EjendomsWatch. Dansk Aktionærforening opfordrer dog til påpasselighed, da det kan blive svært og dyrt at komme ud af investeringen igen, lyder det.
Visualisering af et af Gefion Groups investorsalg, som bliver solgt til privatpersoner, som herefter tjener pengene på udlejning af boligerne. Billedet viser projektet på Amager Strandvej i København.
Visualisering af et af Gefion Groups investorsalg, som bliver solgt til privatpersoner, som herefter tjener pengene på udlejning af boligerne. Billedet viser projektet på Amager Strandvej i København.

Den hurtigtvoksende ejendomsudvikler Gefion Group kunne efter kort tid melde udsolgt på sine første to ejendomsprojekter, der er målrettet private investorer.

Det skete med en massiv reklameindsats i en række medier kombineret med såkaldte investoraftenener, hvor personer fra Jyske Bank, Danske Bank og Realdania har været brugt til at få solgt investeringsprojekterne til privatpersoner med dybe lommer. Nu er to projekter som nævnt fuldtegnede, et tredje er i gang med aktietegningen og Gefion har desuden et fjerde projekt på tegnebrættet, siger adm. direktør for Gefion Group, Thomas Færch, til EjendomsWatch.

Det fjerde projekt bliver endnu et studieboligbyggeri. Denne gang med 89 studieboliger på samlet 4400 kvm.

"Det hedder Fuglebakkekollegiet, det er ungdomsboliger, og vi går i salg med det i løbet af sommeren. Vi regner med at gå i gang med byggeriet lige efter sommerferien, så boligerne er klar til studiestart i 2019," lyder det fra direktøren.

Han er godt tilfreds med, at det såkaldte investorsalg går fremad, og at antallet af projekter vokser. I nærmeste fremtid gælder det dog næste fase af et projekt på Amager med 51 lejligheder.

"Vi er klar til at gå i udbud med fase to af Amager Strandvej-projektet. Produktet bliver det samme som de to andre, som vi har haft stor succes med," siger han til EjendomsWatch.

Investorsalgene fungerer ved, at privatpersoner køber sig ind i en endnu ikke opført eller udviklet ejendom for et beløb helt ned til 750.000 kr. Når projektet står færdigopført og klar til at få lejere ind, overtager investorgruppen ejerskabet og vil derefter få et løbende årligt afkast fra udlejningen af boligerne.

Det første investorsalg er et studieboligprojekt, Tobakskollegiet, som er placeret i Søborg ca. 10 km fra København og som rummer 175 studieboliger. Det andet, som er første etape på Amager Strandvej, er et lejlighedsprojekt med 32 boliger

"Det går rigtig godt med interessen for projekterne. Det første af de to på Amager er blevet solgt på bare seks uger," siger Thomas Færch.

Københavner-selskabet er langt fra den eneste danske ejendomsudvikler, der har kastet sig over at sælge ejendomsinvesteringer til personer med dybe lommer. Et koncept der også er kendt som private placement-investeringer.

Den aarhusianske projektudbyder Crescendo har siden nytår formidlet salget tre ejendomsprojekter til et netværk af privatpersoner. De tre projekter er samlet købt til en pris på ca. 131 mio. kr. og er alle solgt til investorgrupper med 8-10 personer i. De årlige afkast går fra 8,2-9,4 pct., oplyser Crescendo på sin hjemmeside.

Selskabet skriver videre, at man efter sommerferien vil lancere to nye projekter, som der allerede er indgået aftaler om bindende køb på.

Vær varsom

Hos Dansk Aktionærforening, peger direktør Leonhardt Pihl på, at man som privatperson skal være skarp på udviklingen inden for studieboliger og boligmarkedet generelt, hvis man er interesseret i at gå ind i et af projekterne, som lover afkast på mellem 9,8 og 11 pct om året.

"Man skal være opmærksom på risikoen for tomgang, og at man selv sidder med den. Og så skal man gøre sig spids på udviklingen i studieboligmarkedet, inden man går ind i sådan en investering," siger Leonhardt Pihl til EjendomsWatch.

Som sikkerhed for investeringen skriver Gefion Group i sine prospekter, at udvikleren har lavet analyser af studieboligmarkedet, som projekterne er baseret på. Derfor mener Thomas Færch, at advarslen ikke er helt korrekt.

"Man skal som investor have tillid til, at den som udvikler eller udbyder projektet har den fornødne indsigt i og forståelse af studieboligmarkedet således, at man har tiltro til oplysningerne i prospektet,” siger Thomas Færch og tilføjer:

"Investorer i alle mulige andre aktietyper og virksomheder har jo heller ikke indgående kendskab til de forskellige brancher, der investeres i. Man har som mindre investor mere tillid til en ledelse og et koncept, end man er ekspert i det specifikke fagområde, man investerer i."

Leonhardt Pihl peger desuden på, at der er forskel på aktiver, og at det kan være vanskeligt at komme ud af sin investering, når det er et unoteret aktiv, man sidder med.

"Det gør den meget illikvid, og man skal være opmærksom på, at det kan gøre det ganske vanskeligt at komme af med sin ejerandel igen, hvis nu man ikke kan lide lugten i bageriet," siger Leonhardt Pihl.

Skulle lejerne udeblive, indtægterne falde og afkastet dermed falde og man som investor måske ikke ønsker at være med, påpeger Leonhardt Pihl, at der i salgsprospektet står, at Gefion Group tager 15 pct. i honorar for at hjælpe med at finde en ny køber til aktieandelen.

Thomas Færch medgiver, at der er tale om et illikvidt aktiv, og at omstændighederne for at trække sig ud af investeringen ikke er som på aktiemarkedet, hvor man let kan købe og sælge på samme dag.

"Vi beskriver i prospektet, at det er en illikvid investering, og at man som investor selv må finde en køber. Som alternativ kan vores salgsorganisation bistå med at formidle salget af aktier. Så vi er opmærksomme på det og gør også investorerne opmærksomme herpå."

Han tilføjer, at Gefion "normalt" siger til sine investorer, at investeringshorisonten skal være 5-10 år, netop på grund af illikviditeten, og for at de kan opnå den langsigtede værdiudvikling af investeringen, som der loves i prospekterne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også