EjendomsWatch

TK Development taber penge på forsinkelse og nedskrivning

Projektudvikleren fastholder forventningerne for hele regnskabsåret trods underskud i første kvartal.

Domus Vista på Frederiksberg, hvor et boligprojekt, som TK Development har stået bag, ikke har kunnet afleveres til tiden. Foto: Ritzau Scanpix/Mads Nissen.

En forsinket færdiggørelse af et boligprojekt i København og en nedskrivning i Tyskland har kostet penge hos TK Development, der kommer ud af første kvartal med underskud.

Virksomheden, der udvikler ejendomsprojekter, kommer ud af første kvartal med underskud før skat på 5,9 mio. kr. mod et overskud på 0,1 mio. kr. i samme periode året før.

Omsætningen steg 36 pct. til 81,5 mio. kr., viser regnskabet, som dækker månederne februar, marts og april.

Der er tale om boligprojektet Domus Vista på Frederiksberg i København, som skulle have været afleveret i første kvartal.

Enkelte forhold omkring tinglysning er ikke faldet på plads, og TK Development modtager derfor lejeindtægter, men skal til gengæld betale kompensation til køberen, indtil det er færdigt og kan overdrages til køberen, hvilket forventes at ske i andet kvartal.

Derudover har TK Development nedskrevet 15 mio. kr. på værdien af en tysk investeringsejendom, som virksomheden agter at sælge, på trods af at prisen er langt under det ventede. Det skyldes, at virksomheden vil ud af det tyske marked.

Trods underskuddet i første kvartal fastholder TK Development forventningerne til hele året og sigter dermed fortsat efter et overskud før skat på 80-90 mio. kr.

TK Development dropper plan om 34.000 kvm butikscenter med boliger

TK Development henter ny topchef hos Topdanmark

TK igangsætter brandudsalg af butikscentre

TK sælger detailpark i Sverige for godt 120 millioner

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier