TK Development taber penge på forsinkelse og nedskrivning

Projektudvikleren fastholder forventningerne for hele regnskabsåret trods underskud i første kvartal.
Domus Vista på Frederiksberg, hvor et boligprojekt, som TK Development har stået bag, ikke har kunnet afleveres til tiden. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Nissen.
Domus Vista på Frederiksberg, hvor et boligprojekt, som TK Development har stået bag, ikke har kunnet afleveres til tiden. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Nissen.
AF RITZAU FINANS

En forsinket færdiggørelse af et boligprojekt i København og en nedskrivning i Tyskland har kostet penge hos TK Development, der kommer ud af første kvartal med underskud.

Virksomheden, der udvikler ejendomsprojekter, kommer ud af første kvartal med underskud før skat på 5,9 mio. kr. mod et overskud på 0,1 mio. kr. i samme periode året før.

Omsætningen steg 36 pct. til 81,5 mio. kr., viser regnskabet, som dækker månederne februar, marts og april.

Der er tale om boligprojektet Domus Vista på Frederiksberg i København, som skulle have været afleveret i første kvartal.

Enkelte forhold omkring tinglysning er ikke faldet på plads, og TK Development modtager derfor lejeindtægter, men skal til gengæld betale kompensation til køberen, indtil det er færdigt og kan overdrages til køberen, hvilket forventes at ske i andet kvartal.

Derudover har TK Development nedskrevet 15 mio. kr. på værdien af en tysk investeringsejendom, som virksomheden agter at sælge, på trods af at prisen er langt under det ventede. Det skyldes, at virksomheden vil ud af det tyske marked.

Trods underskuddet i første kvartal fastholder TK Development forventningerne til hele året og sigter dermed fortsat efter et overskud før skat på 80-90 mio. kr.

TK Development dropper plan om 34.000 kvm butikscenter med boliger

TK Development henter ny topchef hos Topdanmark

TK igangsætter brandudsalg af butikscentre

TK sælger detailpark i Sverige for godt 120 millioner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også