EjendomsWatch

TK Development dropper plan om 34.000 kvm butikscenter med boliger

Københavns Kommunes politikere sagde ja til et shoppingcenter i Husum, men projektets bagmænd har alligevel valgt at opgive idéen med den begrundelse, at Salling Group ikke vil spille med.

Visualisering af et projektforslag om et shoppingcenter med boliger på taget i byen Husum i Storkøbenhavn. Foto: Norconsult/Skovhus Arkitekter

Den børsnoterede projektudvikler TK Development havde planer om at opføre et såkaldt fusionscenter i Husum i København, som skulle indeholde både shoppingcenter og boliger på samlet 34.000 kvm etagemeter.

Politikerne havde sagt ja til projektet og sendt det videre i offentlig høring, men planen er blevet droppet, fordi bagmændene har trukket sig, skriver Magasinet KBH.

Et notat fra kommunen viser ifølge magasinet, at projektet er droppet, da Salling Groups detailkæde Føtex alligevel ikke vil være med og har sagt nej til at leje sig ind i en stor del af butikscentret.

TK Development mener derfor "ikke længere, at økonomien i projektet hænger sammen og ønsker derfor ikke at fortsætte med dette," skriver forvaltningen i notatet.

EJW_Gadelandet/Husumgård.jpg
Visualisering af et projektforslag om et shoppingcenter med boliger på taget i byen Husum i Storkøbenhavn.
Centret skulle have haft hjemme på en tidligere industrigrund på hjørnet af Frederikssundsvej og Kobbelvænget i Husum. Planen var at rive flere gamle fabriksbygninger ned og byggge butikscentret på dem. Det skulle have været i ét plan og være bygget sammen med en allerede eksisterende Føtex ved siden af, fremgår det.

Af de 34.000 kvm etagemeter skulle de 23.000 kvm afsættes til shoppingcentret og 11.000 kvm til boliger. Hertil kom udearealer og et integreret p-hus for 300 biler. Boligerne skulle være rækkehuse og lejligheder placeret på tagdækket af centret.

TK Development vil bygge shoppingcenter med 11.000 kvm boliger

TK igangsætter brandudsalg af butikscentre

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier