EjendomsWatch

TK Development dropper plan om 34.000 kvm butikscenter med boliger

Københavns Kommunes politikere sagde ja til et shoppingcenter i Husum, men projektets bagmænd har alligevel valgt at opgive idéen med den begrundelse, at Salling Group ikke vil spille med.

Visualisering af et projektforslag om et shoppingcenter med boliger på taget i byen Husum i Storkøbenhavn. Foto: Norconsult/Skovhus Arkitekter

Den børsnoterede projektudvikler TK Development havde planer om at opføre et såkaldt fusionscenter i Husum i København, som skulle indeholde både shoppingcenter og boliger på samlet 34.000 kvm etagemeter.

Politikerne havde sagt ja til projektet og sendt det videre i offentlig høring, men planen er blevet droppet, fordi bagmændene har trukket sig, skriver Magasinet KBH.

Et notat fra kommunen viser ifølge magasinet, at projektet er droppet, da Salling Groups detailkæde Føtex alligevel ikke vil være med og har sagt nej til at leje sig ind i en stor del af butikscentret.

TK Development mener derfor "ikke længere, at økonomien i projektet hænger sammen og ønsker derfor ikke at fortsætte med dette," skriver forvaltningen i notatet.

EJW_Gadelandet/Husumgård.jpg
Visualisering af et projektforslag om et shoppingcenter med boliger på taget i byen Husum i Storkøbenhavn.
Centret skulle have haft hjemme på en tidligere industrigrund på hjørnet af Frederikssundsvej og Kobbelvænget i Husum. Planen var at rive flere gamle fabriksbygninger ned og byggge butikscentret på dem. Det skulle have været i ét plan og være bygget sammen med en allerede eksisterende Føtex ved siden af, fremgår det.

Af de 34.000 kvm etagemeter skulle de 23.000 kvm afsættes til shoppingcentret og 11.000 kvm til boliger. Hertil kom udearealer og et integreret p-hus for 300 biler. Boligerne skulle være rækkehuse og lejligheder placeret på tagdækket af centret.

TK Development vil bygge shoppingcenter med 11.000 kvm boliger

TK igangsætter brandudsalg af butikscentre

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier