Medie: Velux-pengetank er bejler til typehus-opkøb

Kapitalfond har sat Huscompagniet til salg. Planerne for at vokse i Tyskland gør virksomheden til en relevant investering for holdingselskabet bag Velux-koncernen, lyder vurderingen fra Insidebusiness.
Foto: PR / Huscompagniet
Foto: PR / Huscompagniet

Ifølge mediet Insidebusiness er VKR Holding — holdingselskabet bag Velux-koncernen — en af de interesserede købere, der netop nu jagter EQT's typehusfirma Huscompagniet.

Trods gentagne milliardoverskud har selskabet, der har Velux-arving Mads Kann-Rasmussen som direktør, de senere år indtil videre ikke været i stand til at finde oplagte investeringer, der passer ind i koncernens noget snævre fokus.

Når Huscompagniet alligevel passer ind i VKR-familien, skyldes det blandt andet, at den fondsejede virksomhed især skal sælges på udsigterne til at øge sin omsætning på det tyske marked. Væksten skal dermed ikke længere være afhængig af det danske marked. 

I stedet har topchef Steffen Baunsgaard rettet blikket mod det tyske marked, som man allerede under EQT's ejerskab har taget hul på. Forventningen er således, at man i 2017 vil sælge 200 huse i Tyskland, hvor der er potentiale til mere. Til sammen sælger Huscompagniet over 1000 huse herhjemme årligt.

Netop her ser VKR ifølge Insidebusiness' oplysninger et oplagt match, da man blandt andet via Velux har tætte bånd til det tyske marked. Alene sidste år investerede man i koncernen over 200 mio. kr. i et nyt lager- og logistikcenter i Sonneborn i hjertet af Tyskland. Det har til formål at sikre den danske gigant en endnu tættere relation til kunderne i Tyskland, der gennem mange år har været et af koncernens hovedmarkeder.

Selv om det forestående salg af Huscompagniet til en forventet pris på omkring 4 mia. kr. ventes at give EQT et ganske solidt afkast, har flere kapitalfonde dog allerede sagt nej til at byde på den hastigt voksende koncern. Det skyldes ifølge Insidebusiness ikke manglende resultater, men at man er bekymret over, at koncernen nu muligvis får den fjerde ejer på syv år, og at alle har været kapitalfonde.

Det er Danske Bank og den internationale investeringsbank Rothschild, som EQT har hyret til at finde en køber til Huscompagniet.

Medie: Kapitalfond nærmer sig salg af husbyggefirma

Velux-fonde: Nyt ejendomsselskab er kun første skridt

Huscompagniet vokser og drømmer om børsnotering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også