EjendomsWatch

CBRE: Efterspørgslen på luksus-faciliteter stiller nye krav til ejendomme

En god kaffemaskine er ikke længere nok. Flere virksomheder laver formelle wellness-programmer, og det stiller nye krav til kontorejendommene, viser en undersøgelse fra ejendomsrådgiveren CBRE. (Rettet.)

Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Lysgaard Holm

(Artikel rettet kl. 14 med korrekt oplysning om fitnesscenter.)

En europæisk undersøgelse fra ejendomsrådgiveren CBRE viser, at 80 pct. af de adspurgte virksomheder enten allerede har formelle wellness-programmer eller planlægger at indføre dem. Ejendomsrådgiveren gennemførte en lignende undersøgelse sidste år, hvor andelen var 71 pct.

Det skriver Berlingske.

Det voksende fokus på medarbejderpleje har også indflydelse på kontorejendommene. For undersøgelsen viser ydermere, at stort set alle virksomhederne foretrækker at flytte ind i en ejendom, der som minimum er forberedt til at kunne rumme wellnessfaciliteter.

Et af de selskaber, der har valgt at gå wellness-vejen, er it-virksomheden Timelog, som har hjemme på kontorhotellet Bings på Vesterbro i København. På kontorhotellet er en række andre wellnessrelaterede ting såsom en massageklinik og frisørsalon, men dog ikke et fitnesscenter. Steen Kjelstrup, ejendomsmægler og valuar i CBRE, mener, at konceptet kan udvikle sig i fremtiden:

"Det kunne for eksempel være muligheden for, at medarbejderne kan få ordnet deres cykel. Det er måske en detalje, men nogle gange ligger succesen netop i detaljen. Hvis en lejer overvejer, om man skal vælge ejendom A eller B, så er det måske netop det, der gør forskellen i sidste ende," siger Steen Kjelstrup til Berlingske.

Erhvervsmæglere: Virksomheder vil have eksklusive kontorlokaler

Brutalistisk godsterminal bliver til hip kontorejendom i New Yorker-stil

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier