CBRE: Efterspørgslen på luksus-faciliteter stiller nye krav til ejendomme

En god kaffemaskine er ikke længere nok. Flere virksomheder laver formelle wellness-programmer, og det stiller nye krav til kontorejendommene, viser en undersøgelse fra ejendomsrådgiveren CBRE. (Rettet.)
Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Lysgaard Holm
Foto: Ritzau Scanpix/Ditte Lysgaard Holm

(Artikel rettet kl. 14 med korrekt oplysning om fitnesscenter.)

En europæisk undersøgelse fra ejendomsrådgiveren CBRE viser, at 80 pct. af de adspurgte virksomheder enten allerede har formelle wellness-programmer eller planlægger at indføre dem. Ejendomsrådgiveren gennemførte en lignende undersøgelse sidste år, hvor andelen var 71 pct.

Det skriver Berlingske.

Det voksende fokus på medarbejderpleje har også indflydelse på kontorejendommene. For undersøgelsen viser ydermere, at stort set alle virksomhederne foretrækker at flytte ind i en ejendom, der som minimum er forberedt til at kunne rumme wellnessfaciliteter.

Et af de selskaber, der har valgt at gå wellness-vejen, er it-virksomheden Timelog, som har hjemme på kontorhotellet Bings på Vesterbro i København. På kontorhotellet er en række andre wellnessrelaterede ting såsom en massageklinik og frisørsalon, men dog ikke et fitnesscenter. Steen Kjelstrup, ejendomsmægler og valuar i CBRE, mener, at konceptet kan udvikle sig i fremtiden:

"Det kunne for eksempel være muligheden for, at medarbejderne kan få ordnet deres cykel. Det er måske en detalje, men nogle gange ligger succesen netop i detaljen. Hvis en lejer overvejer, om man skal vælge ejendom A eller B, så er det måske netop det, der gør forskellen i sidste ende," siger Steen Kjelstrup til Berlingske.

Erhvervsmæglere: Virksomheder vil have eksklusive kontorlokaler

Brutalistisk godsterminal bliver til hip kontorejendom i New Yorker-stil

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også