EjendomsWatch

Ny Storstrømsbro bliver uden kriseramt italiensk firma

Gældstynget entreprenør udgår af konsortium af oprindeligt tre italienske firmaer, der skal bygge ny Storstrømsbro. Arbejdet kan gå i gang i år. (Opdateret.)

Foto: PR-visualisering

(Artikel er opdateret  kl. 16:25 med yderligere oplysninger.)

Forligskredsen bag Storstrømsbroen bakker op om, at Vejdirektoratet underskriver kontrakten med det udpegede italienske entreprenørkonsortium.

Men den ene af konsortiets tre entreprenører, Condotte, bliver ikke en del af projektet. Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Det skyldes, at konsortiet ikke inden fristens udløb onsdag klokken 12.00 har givet tilsagn om, at Condotte kan underskrive kontrakten.

Derfor udgår Condotte af kontrakten, så Vejdirektoratet kun indgår en aftale med de to øvrige firmaer, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

"Det er positivt, at Itinera og Grandi Lavori Fincosit stiller med en stor økonomisk garanti, og at de kan løse opgaven med at bygge den nye Storstrømsbro. Nu kan vi komme videre i processen, så byggeriet af broen ikke bliver forsinket," siger ministeren.

Løsningen med et konsortium bestående kun af to selskaber er valgt på anbefaling af Kammeradvokaten.

Det vindende konsortium stiller en samlet garanti på 480 mio. kr., svarende til 23 pct. af entreprisesummen.

Forligskredsen har på den baggrund givet sin opbakning til, at Vejdirektoratet kan underskrive kontrakten med det italienske konsortium.

Vejdirektoratet skulle ellers have skrevet under på kontrakten med konsortiet for længst.

Men efter at to af de tre firmaer i konsortiet blev anklaget for korruption ved en italiensk domstol, valgte transportministeren 19. december at udskyde underskriften med de tre italienske firmaer og få Kammeradvokaten ind over byggeprojektet til 2,1 mia. kr.

Med aftalen kan arbejdet med at bygge broen gå i gang i 2018. Planen er, at den nye bro kan stå klar i 2022 for biler og i 2023 for tog.

Vejdirektoratet undersøgte ikke gældstynget brobyggers økonomi 

Medie: Storstrømsbroens italienske entreprenør i nye pengeproblemer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier