EjendomsWatch

Husker du august? Vagtskifte hos Aarsleff og MT Højgaard

ÅRET DER GIK: EjendomsWatch har været en tur i arkiverne og bringer her højdepunkterne fra årets ottende måned i den danske ejendomsbranche, der blandt andet bød på nyt blod for bordenden hos Danmarks største entreprenørkoncerner, mens Rødovre Centrum fik et salgsskilt om halsen.

MT Højgaard valgte i august at tage afsked med Torben Biilmann, der fik sparket som adm. direktør i entreprenørkoncernen. Foto: PR

August var måneden, hvor Danmarks to største entreprenørvirksomheder Aarsleff og MT Højgaard besluttede sig for, at det var tid til et vagtskifte i ledelsen.

Det ene foregik dog mindre dramatisk end det andet. For mens Aarsleff i ro og mag meldte ud, at koncerndirektør Jesper Kristian Jacobsen skulle overtage roret fra den mangeårige topchef Ebbe Malthe Iversen, valgte MT Højgaard på grund af manglende resultater at smide Torben Biilmann på porten.

Torben Biilmann fik seks år som øverstkommanderende og blev erstattet af Anders Heine Jensen, der blev ny adm. direktør i den trængte koncern.

MT Højgaard-fyringen, der ikke kom som lyn fra en klar himmel

Konsulent Kramer fik hurtigt nyt

Først sprang han ud som konsulent med eget firma, men der gik ikke længe, før Jens Kramer Mikkelsen fandt et nyt eventyr efter at have forladt posten som topchef i udviklingsselskabet By & Havn. Den tidligere overborgmester i København blev således ny byudviklingsdirektør hos den nordiske ejendomsinvestor NREP, der havde jagtet Københavns bykonge siden maj.

Derudover blev der sat navn på Søren Kempf Holms afløser som topchef i Topdanmark Ejendom, hvor Flemming Engelhardt landede sikkert på benene efter sit opsigtsvækkende exit fra Newsec Datea, mens sommerens sammenlægning af erhvervsmæglerne Sadolin & Albæk og Colliers betød et farvel til Kirstine Sand, der havde stået i spidsen for udlejningsforretningen under Sadolin & Albæk.

Flemming Engelhardt: "Nu bliver jeg direkte ansvarlig for afkastet"

Tryk på kedlerne hos Deas

Sammen med de prominente navne stjal Danmarks største ejendomsforvalter Deas overskrifterne i løbet af august måned, men selskabet gemte sin store finale til sidst med overtagelsen af Nordea Ejendomme, som signalerede et ryk på asset management.

"Nu har vi taget et skridt, der er full-blown. Der ér et marked for asset management," sagde adm. direktør Henrik Dahl Jeppesen i den forbindelse til EjendomsWatch.

Derudover var der fart på rekrutteringerne. Deas hentede blandt andet en ny afdelingschef i Sweco, en tidligere regnskabschef hos Danica, en ny lønningschef hos pengetransportøren Loomis samt en ny teamchef.

Og så indgik ejendomsforvalteren en administrationsaftale med A. Enggaard om entreprenørvirksomhedens nybyggeri i Fredericia.

Salgsskilt om Rødovre Centrum

Rødovre Centrum blev sat til salg i august, da ingen i næste generation af familien Andreasen ønskede at overtage hverken ejerskabet eller lederrollen i familiens livsværk.

Der var dermed lagt op til, hvad der kunne være blevet Danmarks største handel med en enkeltejendom nogensinde, men tre måneder senere – få dage før jul – blev salget afblæst.

Det havde ikke været muligt at finde den rigtige køber, forklarede adm. direktør Jesper Andreasen.

Investorer med fingeren på aftrækkeren

På investorfronten styrkede pensionsselskabet PFA sin europæiske tilstedeværelse med sit hidtil største ejendomsopkøb for 6,6 mia. kr. fordelt på i alt 34 enheder i en række tyske byer, mens Core Property Management havde pungen fremme på vegne af sine investorer med opkøb flere steder i Danmark.

Ny investeringschef skal fordoble diskret investors danske portefølje

PFA's rekordopkøb er senere kommet i stormvejr, efter en beboergruppe i Berlin har mobiliseret sig.

Samtidig meddelte det norske pensionsselskab KLP og den britiske ejendomsinvestor Pears Global Real Estate, at de havde planer om yderligere storopkøb af mursten i Danmark.

Den mest læste artikel i august var: Ikea-boliger rykker ind i Danmark med første grundkøb: "Vi har fuld fart på"

PFA-chef efter rekordopkøb: En nervepirrende handel

Pensam frasælger over 400 boliger i handel til lige under milliarden

Luksusmægler solgt – kulørt finansmand sætter sig i spidsen

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier